dimecres, 27 de desembre del 2017

Torna a ser Nadal a l'institut

Una macrofesta nadalenca posa el punt final al primer trimestre del curs 17/18
vLes animades coreografies del Just Dance, les competicions esportives de futbet i voleibol o l'entrega de guardons al saló d'actes foren les activitats més multitudinàries del matí.
vLes novetats més rellevants: un taller de taekwondo, un campionat de cementeri i un mercadet solidari amb articles donats per alumnat i professorat.
El regidor Jaime Peris recompensà Jordi Úbeda, Sara Torró
i Mar Belda per la seua participació en el concurs fotogràfic
L'esperit nadalenc arribà a tots els racons del centre

Fotografies de Toni Ferrero


Amb un somriure als llavis i el pensament en positiu, els membres que integren l'IES L'Estació han volgut acomiadar-se en gran del primer trimestre del curs, donant així pas a dues setmanes de merescudes vacances. Finalitzats els exàmens, arriba l'hora d'alleugerir les tensions. Per això, l'esperada macrofesta nadalenca, celebrada el passat 22 de desembre a les nostres instal·lacions, ha omplit l'institut de música, color, tallers, solidaritat, guardons i competicions esportives diverses, deixant les aules completament buides, almenys fins al dia 8 de gener.
Com ve sent habitual, durant el matí comptàrem amb la presència del regidor de Patrimoni del consistori ontinyentí, Jaime Peris, apadrinador de la tretzena edició del concurs fotogràfic «Passeig literari per la Vila», un certamen organitzat pel Departament de Valencià que ja s'ha convertit en tot un clàssic de l'IES L'Estació. L'edil, que fou l'encarregat de lliurar un dels guardons a Jordi Úbeda (primer premi d'enguany), agraí al professor i cronista Alfred Bernabeu el manteniment, any rere any, de concursos d'aquest tipus que permeten que els orígens d'un poble mai s'obliden. "Qui perd els orígens, perd la identitat", recordava Peris citant un fragment de «Jo vinc d'un silenci», composició musical del cantautor xativí Raimon.
Els presentadors de la gala amb el
campió del projecte 'Puja en bici'
Pere Vañó, director del centre, i Imma Cambra, vicedirectora, actuaren com a vertaders mestres de cerimònies, fent entrega al saló d'actes de la resta de reconeixements, que van recaure sobre Nuria Muñoz Sarrió, guanyadora del Concurs de Targetes de Nadal; Joan López Bas, campió per acumular la màxima puntuació en el projecte «Puja en bici»; i Iván Pérez, un alumne de 2n d'SMX que amb el seu pastís ha captivat els components del jurat del Concurs de Receptes de Nadal que organitza anualment l'AMPA. A més, els caps d'estudis entregaren una gran quantitat de diplomes a aquells estudiants de totes les etapes educatives que han excel·lit acadèmicament des de l'inici del curs.
Però a tots aquests guardons hem d'afegir una de les novetats d'enguany: el muntatge d'un mercat solidari —coordinat pels departaments de Formació Professional— que ha aconseguit recaptar 220 euros que aniran a parar a un projecte sobre infància i joventut de la Creu Roja d'Ontinyent. Es tracta d'una xifra obtinguda gràcies al treball de tot un elenc de professors implicats com ara Cristina Belda, Encarna Soriano o Vanessa Capsí, entre d'altres, que han posat a la venda tots aquells llibres, jocs, complements o discs compactes que han sigut donats per alumnes i docents.
La jornada es complementà amb diverses activitats més, entre les quals cal destacar el popular i massiu Just Dance, un entreteniment interactiu que trenca amb el mite del sedentarisme dels videojocs i que ha possibilitat als estudiants no sols ballar intensament, sinó també contemplar com els seus professors i professores es converteixen en els absoluts protagonistes de la pista.
Per concloure, us deixem amb les fotografies més boniques del matí i amb el muntatge musical que com cada any elabora el nostre company Vicent E. Belda.


Concurs de Receptes de Nadal
Recaptació de 220 euros per a un projecte de la Creu Roja
Concurs Targetes de Nadal
Millors expedients de 1r d'ESO
Millors expedients de 2n d'ESO
Millors expedients de 3r d'ESO
Millors expedients de 4t d'ESO
Millors expedients de 1r de Batxillerat
Millors expedients dels Cicles Formatius
Reconeixement per a l'alumnat organitzador de les activitats de la jornada
Provant les receptes nadalenques
Torneig de futbet
Guitar Hero
Què puc comprar al mercat solidari?
Taller de Taekwondo
Taller de decoració nadalenca
Torneig de voleibol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada