dimecres, 13 de desembre de 2017

1r premi per fomentar la utilització de la bicicleta

L'IES L'Estació guanya el 1r premi en el concurs de la Generalitat «Hui descansa el cotxe»
Cinc alumnes de 4t d'ESO participen en aquesta iniciativa institucional que fomenta la sostenibilitat entre els joves i els seus familiars
De dalt a baix, Iván Ruiz, Iván Cambra, Joan López, Nelo Ramos
i Blai Ferrero, absoluts protagonistes d'aquest collage fotogràfic
El passat mes de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, l'IES L'Estació va participar en un concurs impulsat per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que consistia a pujar a les xarxes socials una fotografia que promogués l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i no contaminant. I el resultat és el que es pot apreciar en la fotografia: cinc joves amants del ciclisme que custodien les claus dels seus familiars conductors amb l'objectiu de conscienciar-los dels efectes negatius que produeix la utilització massiva de vehicles privats als nuclis urbans.
Aquest collage fotogràfic, que ha sigut elaborat per les professores Pilar Asensio i Paloma Tortosa, ha permés a l'institut participant guanyar un palet de material de papereria i esportiu variat i un diploma que l'acredita com a Centre Educatiu Distingit en el dia sense cotxes de la Comunitat Valenciana 2017.
En la categoria de guardons individuals, els alumnes Nelo Ramos i Blai Ferrero també han destacat per les seues fotografies publicades en Instagram, cosa que ha possibilitat que siguen recompensats amb un diploma, una bicicleta, un casc i un bo de transport de trenta viatges.
Resultat d'imatges de dibujo casco biciDes de fa dos cursos, l'IES L'Estació promociona l'ús de la bicicleta entre el seu alumnat. Per aquest motiu, ha participat en el concurs i ha représ un any més el projecte «Puja en bici», una iniciativa del Departament d'Educació Física que premia mensualment els alumnes que s'acosten ben equipats a l'institut amb aquest mitjà de transport. "Enguany volem sensibilitzar de la necessitat de portar casc", explica la professora Paloma Tortosa, "ja que la llei de trànsit aprovada a Espanya en març de 2014 obliga els menors de 16 anys a usar-lo en qualsevol via".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada