dimecres, 24 d’abril del 2024

Taller sobre rondalles valencianes

Les rondalles valencianes, des de la mirada d’una contacontes

Pau Bas Penadés, 1r ESO A 

El 24 de novembre de 2023 l’alumnat de 1r ESO anàrem al conservatori, on tingué lloc un taller sobre rondalles impulsat pel Departament de Valencià, amb la professora Oreto Domènech i els professors Pablo Ferrer, Christian Calatayud i Manel Aparicio. L’activitat estava organitzada perquè l’alumnat convidat disfrutara i aprenguera més sobre les rondalles i, a més, d’una manera molt didàctica. D’això s’encarregà Almudena Francés, rondallaire valenciana. 

Almudena Francés és una rondallaire i contacontes valenciana que estima molt la seua feina i això es veu reflectit en la seua manera de contar rondalles. A més, una qualitat que ella té és el fet de ser capaç d’atraure’t a qualsevol història que ella conte, ja sigues petit o gran.  

Al taller se’ns van contar rondalles com “I queixalets també” i altres inventades per Almudena... Va ser en aquest punt quan ens va anar, a poquet a poquet i amb exemples, a donar-nos consells sobre com contar qualsevol classe d’història. Alguns exemples poden ser: centrar-se en el moment de les accions, moviments mínims però gestos intencionats, connectar amb la mirada i involucrar al públic mitjançant preguntes, entonació i exclamació i l’última, però no per això menys important, és que si no te’n recordes no digues res i improvisa.  

Vàrem passar un matí molt bonic en el qual vam aprendre un fum sobre com contar històries i una altra cosa ben rellevant: com connectar amb el públic. I aprenguérem a valorar el patrimoni cultural i lingüístic valencià.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada