dimecres, 17 d’abril del 2024

Diari del viatge a Valenciennes – Segona jornada

Dimecres 10 comencem el dia fent una visita en forma de joc per l'institut, organitzada pels nostres companys i companyes de Valenciennes. D'aquesta manera, descobrim el sistema educatiu francés i observem les semblances i les diferències respecte del nostre. Entre les diferències que més ens han cridat l'atenció podem destacar, entre d'altres: l'existència d'una infermeria amb personal sanitari a l'institut, les funcions dels membres de direcció o el tractament cordial i respectuós entre alumnat i professorat. 

A les 12 h dinem a la "cantine" (tal com fa tots els dies la majoria de l'alumnat francés). Després, recorrem la ciutat de Valenciennes per tal de descobrir el seu patrimoni cultural, històric i social. Els nostres corresponents francesos són els encarregats de presentar-nos els diferents llocs emblemàtics de la ciutat. Ens agrada aquesta ciutat del nord de França! 

Per a finalitzar el dia, tornem a casa a sopar i després una gran part del grup anem a patinar sobre gel. Finalment, ben cansades i cansats, anem a dormir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada