dimecres, 21 d’octubre del 2020

ACTE OFICIAL PEL 50 ANIVERSARI DE L’IES L’ESTACIÓ

La corporació municipal visita el centre per la commemoració del cinquantenari

Fotos: Toni Ferrero Belda
L’efemèride ha reunit els directors i directores que han capitanejat l’institut en les darreres dècades

Un 19 d’octubre de 1970 obria les seues portes a Ontinyent el primer institut d’educació secundària. Cinquanta anys després commemorem aquesta efemèride amb una il·lusió que ni la pandèmia ens ha sostret i amb l’esperança de veure com un somni es fa realitat: la renovació integral de l’IES L’Estació.

Director, exdirectors i exdirectores

L’acte oficial començava aquest dilluns a les 11:30 del matí, moment en què el director del centre, Francesc Albero, eixia a rebre l’alcalde d’Ontinyent, que estava acompanyat pel regidor d’Educació, Óscar Borrell, i els edils Joan Sanchis, Mercedes Pastor i Nico Calabuig. Després de visitar les instal·lacions i de fer, fins i tot, una parada a la classe de 4t d’ESO B, la comitiva, seguida de prop per diversos membres del claustre i del Consell Escolar, entrà al saló d’actes, on van tindre lloc els discursos protocol·laris i el visionat d’unes imatges que resumien l’actual oferta formativa del centre. 

El primer a intervenir fou l’actual director, a qui no van faltar paraules d’agraïment per a tots aquells docents i membres dels diferents equips directius que amb el seu esforç i dedicació han fet que l’IES L’Estació es convertisca en un referent que ha sabut adaptar-se als canvis. “L’educació està experimentant una revolució”, manifestà Albero, “i en ella han de tenir cabuda la creativitat, la formació en llengües i la renovació metodològica”. El director va afegir que la millor forma d’avançar és treballar junts, seguint una mateixa trajectòria, i va recordar que en breu serem testimonis de l’alçament d’un edifici modern que albergarà el nou IES L’Estació.

En aquest mateix sentit s’expressava Jorge Rodríguez, que va anunciar la imminent adjudicació de la redacció del projecte a l’empresa de l’arquitecte Ramón Esteve. L’alcalde destacava que Esteve “coneix molt bé la realitat del centre i de segur farà el millor projecte per a adequar l’edifici a les necessitats existents”. El primer edil, que ha augurat 50 anys més de vida a l’institut, també va assenyalar que després d’aquesta adjudicació queda encara un llarg camí per recórrer: la redacció pròpiament dita, l’adjudicació de les obres i la seua execució.

La renovació de l’únic centre educatiu de la ciutat que no ha viscut una remodelació de les seues instal·lacions serà, per fi, una realitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada