divendres, 14 de desembre del 2018

Un recorregut literari per l'Ontinyent del segle XVI

Alfred Bernabeu, cap del Departament de Valencià de l'IES L'Estació i cronista de la ciutat, ha sigut l'encarregat, un any més, de guiar l'alumnat de 4t d'ESO pels carrers i racons més emblemàtics de l'Ontinyent de fa cinc segles. Aquest passeig literari i històric per la Vila de la localitat, motivat per la lectura de la novel·la de Joan Torró, El Justícia, ha permés els estudiants descobrir tots aquells espais més representatius i carregats d'història que figuren en aquest relat intens que retrata els costums i les tradicions de l'època.
L'activitat, que ja s'ha convertit en tot un clàssic de la Programació General Anual del centre, es completarà, com sempre, amb el tradicional concurs fotogràfic patrocinat per la Regidoria de Patrimoni del consistori ontinyentí. Un concurs on l'alumnat de l'institut immortalitza amb la seua càmera les localitzacions més característiques de la Vila.
Els noms dels guanyadors de la tretzena edició del concurs fotogràfic «Passeig literari per la Vila d'Ontinyent» es faran públics el proper divendres 21 de desembre, dia que donarà pas a les esperades vacances de Nadal. El jurat que seleccionarà les fotografies guanyadores estarà integrat per un representant de l'Ajuntament, per la direcció del centre i pels Departaments de Dibuix i Valencià. Les millors fotos seran premiades per la Regidoria de Patrimoni amb una dotació econòmica de 50 euros (1r premi), 30 euros (2n premi) i 20 euros (3r premi).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada