dimecres, 19 de desembre del 2018

El valor de l'Educació Física en 2n de Batxillerat

El professor Carlos Pardo, rodejat per l'alumnat
matriculat en aquesta optativa

Per Paloma Tortosa, professora d'Educació Física de l'IES L'Estació
L'educació físico-esportiva fou desterrada l'any 2016 del currículum de la LOMQUE, on figurava com a assignatura optativa amb 4 hores setmanals.
Dos anys després es reincorpora al sistema educatiu com a assignatura optativa amb 2 hores setmanals fora de l'horari lectiu de l'alumnat. Per a tornar-se boig!
Amb tot i aquestes dificultats, a L'IES L'ESTACIÓ d'Ontinyent l'assignatura d'Educació Físico-Esportiva i Salut —l'única assignatura que combat l'estrés i el sedentarisme dels alumnes que es sotmeten hores i hores a “pelar-se els colzes” davant de les imminents Proves d'Accés a la Universitat— es escollida per un grup de jóvens que cada divendres de vesprada el passen exercitant-se i experimentant noves formes de moviment. 
Practicant l'art de l'esgrima
És, sens dubte, una bona elecció per compensar el desequilibri cos-ment a què està sotmés l'estudiant, al temps que de segur els ajuda a adherir-se a un estil de vida futura saludable i respectuosa amb el seu organisme.
L'assignatura està plantejada mitjançant el desenvolupament de Tallers d'Aprofundiment. Cada sessió de 2 hores versa sobre un esport diferent, cosa que permet mostrar-los l'actual ventall de possibilitats que oferix el món físico-esportiu.
Així, com a exemple, durant els mesos de setembre, octubre i novembre del present curs 2018-2019 l'alumnat ha pogut gaudir de: senderisme, esgrima, natació, pilota valenciana, cicloturisme, voleibol i defensa personal.
Aquestes activitats s'han dut a terme a les instal·lacions pertinents i gràcies als clubs locals i comarcals que de manera altruista s'han oferit a col·laborar amb el Departament d'Educació Física de L'ES L'ESTACIÓ.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada