dilluns, 24 de desembre del 2018

COMENÇA EL NADAL DEL 2018

L'esperit nadalenc ompli les aules d'animació, espectacle i solidaritat

Pere Vañó, director del centre, i Imma Cambra, vicedirectora, actuaren novament com a presentadors en l'entrega de premis que tingué lloc al saló d'actes

Fotos, Toni Ferrero Belda
Tonet Bordera, Aarón Calabuig i Adrià Ferrero, guanyadors
del concurs fotogràfic "Passeig literari per la Vila"
Un any més ressonen les nadales pels corredors de l'IES L'Estació, que el passat 21 de desembre acomiadava el primer trimestre amb una macrojornada festiva que ha tancat amb pany i clau les aules del centre fins al proper 7 de gener. Conclosos els últims dies lectius del calendari escolar, és el moment de reemplaçar els apunts de classe, substituint-los per les competicions esportives, els tallers diversos, les activitats lúdiques i els lliuraments de premis.
Com sempre, el saló d'actes de l'institut obrí les seues portes al llarg del matí a fi de rebre algunes de les personalitats locals que any rere any ens visiten per felicitar-nos els Nadals. Enguany hem tingut el plaer de compartir alguns minuts amb el regidor d'Educació, Óscar Borrell, i amb l'edil de Patrimoni, Jaime Peris, el departament del qual ha tornat a patrocinar la nova edició del concurs fotogràfic «Passeig literari per la Vila», un certamen organitzat anualment per Alfred Bernabeu i els seus companys de Valencià amb el qual es pretén immortalitzar els racons més bells d'aquest barri declarat Bé d'interés cultural. De fet, Jaime Peris, que fou l'encarregat de lliurar els guardons als guanyadors de la tretzena edició, ens convidà  a recórrer a peu aquest conjunt i a gaudir in situ de l'encant que presenta el nucli històric del municipi.
L'altra gran sorpresa del matí fou la generosa quantitat recaptada gràcies al II Mercat solidari de Nadal, una iniciativa de les professores Cristina Belda i Pilar Mena i del seu equip de voluntaris que ha fet possible que entre tots aconseguírem superar la xifra de 400 euros, una suma que la Creu Roja d'Ontinyent gastarà en material escolar per a aquelles famílies més necessitades del poble.
Sobre l'escenari del saló d'actes també poguérem presenciar l'entrega d'altres reconeixements habituals al nostre institut. Per un costat, un nadalenc Ximo Epifanio i una somrient Cristina Garrido, professors del Departament de Dibuix, s'ocuparen de portar la felicitat als tres estudiants que enguany han dissenyat les millors postals de Nadal: Jana Ruiz Castro (Batxillerat), Mariola Revert (segon cicle) i Gemma Francés (primer cicle). Per l'altre, dos components de l'AMPA, Rosario Ferrero i Teresa Aparicio, recompensaren Jordi Aleixandre i Ainara Navarro per la seua elaboració culinària: un suculent dolç que va captivar els membres del jurat del Concurs de Receptes de Nadal, organitzat com sempre per l'Associació de Mares, Pares i Alumnes.
La jornada es complementà amb diverses activitats més, entre les quals cal destacar el popular i massiu Just Dance, un entreteniment interactiu que trenca amb el mite del sedentarisme dels videojocs i que ha possibilitat als estudiants no sols ballar intensament, sinó també contemplar com els seus professors i professores es converteixen en els absoluts protagonistes de la pista.
Durant el matí es van desenvolupar altres activitats de caràcter formatiu molt esperades per tot l'alumnat: els tornejos esportius de futbet, voleibol, cementeri o escacs, les projeccions de les pel·lícules La habitación de Fermat i 21 blackjack i els diversos tallers per a reciclar, imprimir en 3D, aprendre el llenguatge de programació Arduino o resoldre el màgic cub de Rubik.
Des de L'Andana us desitgem molt bon Nadal.


Programació Arduino
Toneig de cementeri
416 euros per a la Creu Roja
Taller de cub de Rubik
Taller d'escacs
Foto de família
Torneig de futbet
Taller sobre impressió 3D
Organitzadors i guanyadors del torneig de cementeri
Organitzadors del Just dance
Organitzadors del torneig de futbet
Organitzadors del taller sobre impressió 3D
Organitzadors del concurs de pastissos
Organitzadors del torneig de volei i del taller de cub de Rubik
Participants en el mercadet solidari
Dolços guanyadors d'enguany
Millors postals nadalenques
Taller de reciclatge
Torneig de volei
Visita al MAOVA
L'alumnat del torn vespertí i nocturn ens desitja bon Nadal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada