divendres, 7 de setembre del 2018

Comença un nou curs escolar amb importantíssimes novetats al nostre centre

L'IES L'Estació continua apostant per la formació en llengües estrangeres amb la incorporació d'un professor natiu
Altra de les novetats del curs 18-19 serà la posada en funcionament del Programa de coordinació horària amb el Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis
Alumnes de l'IES L'Estació durant
la Setmana de Projectes, el curs passat
Només 138 centres educatius de la Comunitat Valenciana (4 de cada 10 instituts públics) disposaran a partir de l'1 d'octubre d'un auxiliar de conversa que donarà suport al professorat de la matèria d'Anglés, i un d'aquests centres serà l'IES L'Estació, que va sol·licitar el curs passat la participació en aquesta iniciativa que pretén potenciar la competència comunicativa oral de l'alumnat, ara que la càrrega horària de l'assignatura ha augmentat de tres a quatre hores setmanals en primer i segon d'ESO. La presència de professors natius a les aules es convertirà enguany en una realitat gràcies al conveni de col·laboració entre el departament del conseller Vicent Marzà i el Ministeri d'Educació, que ha possibilitat que un total de 151 auxiliars estrangers universitaris impartisquen per tota la regió classes pràctiques en tres idiomes: anglés, italià i alemany. "La formació en llengües estrangeres sempre ha sigut una prioritat per a l'IES L'Estació", assegura el director Pere Vañó. "De fet, el nostre centre també oferta el Francés com a segona llengua estrangera i incorpora l'ensenyament d'àrees no lingüístiques, com la Plàstica i la Informàtica, impartides en anglés".
Però aquesta no és l'única novetat del curs que arranca. L'institut ontinyentí també posarà en marxa el Programa de coordinació horària amb el Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis, un programa de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport que busca compatibilitzar l'horari de l'alumnat que cursa simultàniament els ensenyaments de règim general i els ensenyaments de Música i/o Dansa de règim especial. Per aquest motiu, el centre ha habilitat cinc nous espais perquè els escolars puguen cursar a les instal·lacions els seus estudis musicals durant l'horari lectiu.
A més, des de l'IES L'Estació també han ratificat la seua voluntat de propiciar la transversalitat de coneixements mitjançant la implicació de professors de diferents especialitats en un mateix projecte pedagògic. Al llarg del curs passat ja es van iniciar al centre diversos projectes de treball amb la intenció d'acostar el currículum als interessos i realitat dels estudiants i aquest curs "ens agradaria consolidar totes les experiències innovadores que s'estan treballant a les aules, fent-les visibles per a tot el poble d'Ontinyent", comenta Pere Vañó. "L'alumnat necessita moltes vegades un reconeixement extern que el motive i l'ajude a continuar els estudis".
Projecte de programa televisiu, realitzat per
l'alumnat de 4t d'ESO el curs passat
El director de l'IES L'Estació, que ha aprofitat l'inici del curs acadèmic per demanar als polítics locals el seu compromís per executar en breu el projecte de remodelació del centre, assegura que enguany disposaran de més recursos per atendre l'alumnat, ja que s'ha ampliat el Programa de Reforç en 4t d'ESO i es mantenen altres programes d'atenció a la diversitat com per exemple el PMAR en 3r d'ESO i la Formació Professional Bàsica. "La Conselleria continua apostant per la  implementació de programes de suport i ajuda a l'alumnat que combaten l'absentisme i fracàs escolar", afirma Vañó.
Altra de les reformes que afecta l'IES L'Estació és el condicionament i la millora de la passarel·la i dels seus voltants, una actuació que s'ha dut a terme durant l'estiu i que eliminarà barreres arquitectòniques, oferint un accés molt més segur i ràpid a l'alumnat que es desplaça diàriament amb bicicleta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada