dimecres, 12 d’abril del 2017

Taller de 'clown'

L'IES L'Estació allibera tensions amb un original Taller de clown
El curset, organitzat pel Departament d'Educació Física, fou impartit pel professor Pau Sanchis i un grup d'alumnes de 2n de Batxillerat de l'IES de Banyeres
El gimnàs de l'IES L'Estació s'ha convertit durant dues hores en un sobtat espai circense on es van representar diversos esquetxs que arrancaren el somriure de l'alumnat de 3r d'ESO, nivell educatiu a qui anava adreçat aquest amé taller que introduí els estudiants en el fabulós univers del pallasso.
Resultat d'imatges de dibujo payasoEl curset, estructurat en diferents parts, oferí en primer lloc una breu introducció teòrica per tal d'explicar els trets bàsics dels artistes còmics de circ. A mesura que avançava l'activitat, els joves tingueren l'oportunitat de participar més activament en diverses dinàmiques grupals que implicaven jocs d'escalfament (abraçades, passar la pilota, matar la puça...), jocs de preparació al nas (ombra sonora, aeròbic...) i jocs amb nas (aplaudir, germans siamesos...). Finalment, l'alumnat va poder representar amb total llibertat, i en grups de tres o quatre persones, algunes escenes o piruetes improvisades, de forma que "cadascun dels participants s'expressà amb naturalitat, exterioritzant la vessant còmica i irònica de la seua personalitat", informa Paloma Tortosa, cap del Departament d'Educació Física.
El taller, amb què conclouen les activitats del segon trimestre, s'ha impartit com a colofó de la unitat didàctica de Jocs malabars, una unitat que figura dins de la programació de l'assignatura d'Educació Física i que ha sigut explicada per la titular d'aquest departament. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada