dilluns, 16 de setembre del 2013

INICI DE CURS

16 de setembre de 2013, arranca un nou curs escolar

Avui, dia 16 de setembre, iniciem un nou curs, un nou any, una nova anyada, una nova collita d'il·lusions i projectes, malgrat que sembla no són uns bons temps per a l'optimisme. Pere Vañó, director de l'IES l'Estació, ens respondrà a una petita entrevista, en la qual ens explicarà quines són les seues perspectives en aquest nou curs. 
El Director, Pere Vañó, donant la benvinguda al nou curs
Alumnat de 3r ESO
Quines novetats destacaries d'aquest nou curs?
Ara fa dos anys que el professorat del centre va decidir fer una aposta en anar incorporant a les seues classes els continguts digitals. Enguany es portarà endavant, en un grup de tercer d'ESO la introducció de continguts digitals a través de tauletes tàctils dins d'una plataforma que permet un accés segur i ràpid a una gran quantitat de recursos educatius. Aquesta aposta té la intenció d'anar ampliant-se en cursos posteriors i així  introduir el món dels nostres alumnes dins de l'aula través de les TIC des d'una vessant educativa. A més a més, tenim aprovat un contracte-programa que ens ha de permetre atendre de manera més individualitzada l'alumnat en el seu procés d'aprenentatge, reforçant sobre tot el treball a les assignatures instrumentals.

Quant d'alumnat tenim? 
Ens mantenim més i menys en els nombres del curs anterior. No obstant això, cal destacar la gran demanda que estan tenint els cicles formatius i especialment els de la branca de sistemes informàtics i de comerç.

I de professorat?  
Tenim vuitanta professors i professores, distribuïts en tres torns, matí, vesprada i nit.

Quin objectiu t'agradaria aconseguir enguany com a Director?
Nou alumnat de 1r d'ESO
A curt termini estem acabant de posar en funcionament la biblioteca i dotant les aules de batxillerat i cicles amb recursos multimèdia. No obstant això, crec que hi ha un objectiu primordial i sobre el qual cal continuar treballant és reduir al màxim el fracàs escolar. Portem una sèrie d'anys on el nombre de titolats en ESO va augmentant progressivament. El fet de  disposar de programes de diversificació, de qualificació professional i enguany el contracte-programa ens permet atendre i orientar l'alumnat i les famílies de la manera millor possible per a que puguen acabar l'etapa d'estudis obligatoris de manera exitosa.

Vols dir alguna cosa a les lectores i lectors de L'ANDANA?
Sobretot agrair la dedicació i il·lusió de totes les persones que feu possible i col·laboreu amb L'ANDANA i Animar a tota la comunitat escolar pares i mares, alumnat i professorat i personal de serveis a participar en la vida del centre i en les activitats que des dels diferents estaments es duen a terme.

Grup de professorat

Alumnes de 1r de Batxillerat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada