dilluns, 2 de setembre del 2013

IMATGES DE L'ESTIU DE 2013

Alguna cosa a recordar de l'estiu...


L'ANDANA us proposa aquest espai perquè pengeu algun record d'aquest estiu que us agradaria compartir. No es tracta que envieu imatges de catedrals o monuments de sobres fotografiats, tampoc imatges massa personals, sinó imatges curioses o interessants que us han despertat la imaginació o que us han fet pensar en el món en què vivim. Envieu les vostres fotos i un petit comentari al correu electrònic landanadelestacio@gmail.com


Una papallona caçada amb la meua càmera
    Una papallona no naix, experimenta una metamorfosi que la portarà a ser com una princesa. Una transformació que sols pot formar part d’un somni infantil. Les més comunes són blanques, altres grogues, marrons, taronja, blaves i fins i tot multicolors, però totes són precioses i delicades. Les més matineres ixen amb l'astre rei, altres són del migdia i també hi han amigues de la lluna. El seu vol és erràtic però efectiu, un desafiament a la física. La seua vida és efímera però intensa. 
     Per a submergir-se en el seu món, no hi ha res més efectiu que agenollar-se en un prat ple de flors i simplement parar-te a observar. AF.

Auschwitz 

A l’entrada d’un dels accessos al camp d’extermini d’Auschwitz (Polònia) apareix un rètol amb la inscripció  Arbeit macht frei (el treball us farà lliures). La frase, una maleïda ironia: en aquell infern, els nazis mataven els presoners a base de privacions i d’un endimoniat ritme de treball. Eficiència assassina, més d’un milió de persones foren diligentment exterminats en nom d’un boig ideari... I enmig d’aquesta barbàrie, els nens dibuixaven la inclement realitat, l’immens terror que impregnava aquella ciclòpia presó. AB.


Adolescent Xinesa al Castell de Praga, 04-08-2013
Vam anar a Praga buscant Kafka. Vam trobar una ciutat encantadora, preciosa, encisadora, plena de turistes de tot el món. Quan em vaig cansar de fotografiar les imatges que tothom pot trobar a internet, vaig mirar la gent i vaig adonar-me de quin és el veritable tresor que les ciutats contenen. Una adolescent xinesa d'ulls com dues ratlles de tinta va cridar la meua atenció. Em pregunte què hi escriuria Kafka, ara... VEB   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada