dimecres, 30 de setembre de 2015

Es recupera el transport públic gratuït a l'IES l'Estació

Després de tres cursos complets de supressió del servei, la Conselleria d'Educació aprova el transport escolar gratuït des d'Ontinyent a l'IES l'Estació. La mesura de supressió presa en 2012 ja havia sigut qüestionada en 2014 pel Tribunal Suprem de Justícia
Manifestació realitzada a Ontinyent el dia
 21 d'octubre de 2012 en protesta
 per la supressió del transport escolar. 

El passat dilluns, dia 28 de setembre, la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana ha comunicat a la direcció del Centre i a l'empresa encarregada del transport escolar que –si més no- es podrà disposar de forma immediata d'un autobús gratuït per al transport de l'alumnat, amb possibilitats d'ampliació a dos vehicles en pocs dies. L'alumnat beneficiat serà prioritàriament el de 1r i 2n d'ESO. Amb la possible ampliació es podrà també donar cobertura a 3r i 4t d'ESO. La ruta 4613228 s'integra a la capçalera de la ruta del Centre, la 4613222, que també dona servei a l'alumnat de Fontanars.

Amb aquesta mesura, es corregeix la injustícia comesa en setembre de 2012, a dos dies de començar el curs escolar, quan va ser cancel·lat el transport a 231 alumnes. Per a la supressió d'aquest transport escolar es va esgrimir l'argument que la distància de la localitat al centre IES l'Estació era inferior a tres quilòmetres en línia recta. Precisament, aquesta controvertida mesura va ser contestada en octubre de 2014 per la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià que anul·lava l'ús del terme "en línia recta" emprat en la resolució de la Conselleria d'Educació per al curs 2012/2013, ja que es considerava incorrecta per "falta de motivació" i "tracte desigual".

La supressió en 2012 del transport escolar va donar lloc a les conseqüents manifestacions i protestes de tota la comunitat escolar de l'IES l'Estació, especialment de l'alumnat i dels pares i mares (AMPA), a les quals es van sumar la corporació municipal. Precisament en aquest sentit, Pere Vañó, director del centre, vol manifestar el seu agraïment tant a l'alcalde, Jorge Rodríguez, com al regidor d'educació en aquell moment, Pepe Pla, pel seu incondicional suport en aquesta demanda que s'ha demostrat tan justa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada