dimecres, 27 de setembre del 2023

Nous horitzons

Diuen que l’any arranca en setembre, no en gener. Perquè setembre, el novè mes de l’any, ve associat als canvis, a les transformacions, als inicis..., sobretot per als qui vivim marcats pel calendari acadèmic. I enguany, més que mai, setembre ens porta importantíssimes novetats que corroboren, una vegada més, que obrir i tancar etapes és consubstancial a la vida. 

Precisament ara, l’IES L’Estació acaba de clausurar 53 llargs anys d’història i ha dit adeu, no sense un raonable sentiment de tristor per haver perdut una valuosa joia, a unes instal·lacions emblemàtiques —si bé obsoletes— que han allotjat diverses generacions de joves curiosos i que en un breu espai de temps seran demolides i substituïdes per altres completament noves i reformades, sostenibles energèticament, que tindran la seua ubicació en el mateix solar. El futur IES, segons les previsions, tindrà quasi 5 500 m2 que s’habilitaran per a espais docents, en un total de 10 000 m2 de superfície construïda, i estarà articulat al voltant d’una àgora, o plaça principal, que connectarà tota la parcel·la i es recorrerà a través de pèrgoles.

Però no avancem esdeveniments. El que ens correspon els propers mesos és liderar amb eficiència un trasllat el més moderat i natural possible. Perquè el present curs escolar 23-24 s’inicia aquest setembre en uns espais provisionals però perfectament equipats: un aulari prefabricat, el segon més gran de la Comunitat Valenciana, que serà l’avantsala, en un futur que cada vegada es concreta més, d’un modern immoble de nova construcció, funcional i integrat en la natura que l’envolta, que donarà resposta a les necessitats educatives del segle XXI. Aquest edifici temporal on ens trobem ara mateix està dotat, entre molts altres serveis, de gimnàs i té la capacitat d’unir les dues plantes, amb totes les garanties de seguretat i connectivitat i amb aules amples i còmodes que acolliran durant els vinents cursos diverses unitats de Secundaria, Batxillerat i Cicles Formatius.

El continent que ens allotja ve acompanyat, evidentment, d’un excel·lent contingut. En aquest sentit, els professionals que formem part de l’IES L’Estació, amb habilitats per a la docència, la investigació i el treball per projectes, apostem per la innovació i les noves línies educatives que reflecteix la normativa que va entrar en vigor el curs passat, la LOMLOE. La nostra plantilla, oberta a unes metodologies més afectives, compta amb educadors altament qualificats que participen activament en programes Erasmus per a formar-se a l’estranger i que sustenten la seua missió en conceptes clau com per exemple la creativitat, la gestió de les emocions, el benestar mental, la transversalitat de coneixements o la inclusió educativa.

Aquest és, en síntesi, el nou horitzó a què aspira l’IES L’Estació, centre educatiu de qualitat destinat a ser un dels capdavanters de l’educació pública a Ontinyent; un centre que no oblida l’absolut protagonisme que tu, alumne o alumna, tindràs en tot el procés. 

I a aquells nostàlgics que no poden sostraure’s a encetar cada setembre el nou curs escolar al vell edifici, sempre els quedarà la possibilitat de visitar la nova pàgina web que permetrà l’accés virtual a unes instal·lacions històriques que es conservaran intactes per a la posteritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada