divendres, 26 de novembre del 2021

Dijous 25-N: Dia Internacional contra la Violència Masclista

Amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, una data en la qual celebrem el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, l’IES L’Estació ha organitzat, a través de la Coordinadora d’Igualtat i Convivència de l’institut, diversos actes per a conscienciar-nos de la necessitat d’eliminar qualsevol manifestació que implique violència masclista.

Entre totes aquestes activitats cal destacar el recital d’aquells textos que l’alumnat de 1r d’ESO ha treballat en l’Àmbit Sociolingüístic. El concert, celebrat després del pati al saló d’actes del centre, es va poder dur a la pràctica amb la col·laboració dels estudiants del conservatori de música.

Com a activitat col·lectiva, nombrosos escolars, amb l’ajuda de familiars i professors, han decorat les portes de les aules amb papallones fetes amb diversos materials. Es tracta d’una actuació estretament relacionada amb el projecte educatiu i social El latido de las mariposas, un moviment solidari amb el qual es pretén rebutjar la violència de gènere teixint palometes de color morat.

La jornada reivindicativa es va completar amb diversos murals elaborats en l’assignatura de Plàstica, amb un concurs de microrelats contra les violències organitzat pel Departament de Valencià, amb el visionat de pel·lícules temàtiques, amb tallers planificats pel col·lectiu Lambda i amb múltiples activitats de coeducació coordinades des de les tutories de Batxillerat i de Formació Professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada