dimarts, 22 de juny del 2021

La construcció del nou IES L’Estació començarà durant 2022

Nota de premsa del consistori

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, s’han reunit amb les comunitats educatives de l’IES L’Estació i del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis per a informar sobre la tramitació de les obres en els dos centres educatius mitjançant Edificant.

L’IES L’Estació serà demolit i construït de nou a la mateixa parcel·la gràcies a una inversió de vora 12,1 milions d’euros per part de la Conselleria. Tota l’actuació, des de la redacció del projecte fins a la construcció del nou centre, l’està gestionant l’Ajuntament d’Ontinyent a través del pla Edificant. 

La redacció del projecte del nou institut, que comptarà amb una àgora que afavorirà les relacions humanes i espais multifuncionals que potencien la innovació pedagògica, ja està molt avançada. Per això mateix, durant la reunió, el director general d’Infraestructures Educatives i l’alcalde han informat la comunitat educativa de l’IES L’Estació que la previsió és que les obres comencen durant la segona meitat de 2022.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, ha destacat que “la coordinació amb l’Ajuntament d’Ontinyent és molt satisfactòria, ja que hem finalitzat la millora de cinc centres educatius i estem avançant per a licitar en els pròxims mesos les obres en quatre centres més centres, entre ells el nou institut de L’Estació”.

“Molt prompte assignarem des de la Conselleria els fons econòmics per a  reformar i ampliar el conservatori amb una inversió de més de 5 milions d’euros”, ha afegit Víctor García.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha explicat que “hui hem repassat les 10 actuacions del pla Edificant a Ontinyent de les quals tenim 5 ja executades, i hem visitat dos dels espais pendents. El Director General ha confirmat la delegació de les obres del Conservatori, el què és una notícia important per a nosaltres perquè ens permetrà la contractació i redacció del projecte en 2022 i la contractació i execució en 2023. De l’IES L’Estació s’ha presentat hui el projecte d’implantació, després vindran el projecte bàsic i el d’execució, i l’objectiu és que a l’estiu de 2022 puga començar aquesta obra tan important”. Jorge Rodríguez ha agraït “l’interés que ha mostrat en tot moment el director general d’Infraestructures Educatives pel projecte d’Edificant a Ontinyent, que suposarà una inversió global de més de 25 milions d’euros a la ciutat”.

El disseny del nou IES L’Estació, a més de les necessitats educatives d’aquest centre, amb més de 800 alumnes d’ESO, Batxillerat i FP, també inclou les aportacions de la comunitat educativa a través d’una comissió de seguiment    que està integrada pel professorat del centre, tècnics municipals i de la Conselleria i l’empresa Ramón Esteve Estudio de Arquitectura, adjudicatària de la redacció del projecte.

Les actuals instal·lacions de l’IES L’Estació seran enderrocades a excepció del saló d’actes, que serà reformat i rehabilitat, donant pas a un centre modern i sostenible energèticament, que tindrà 5.432 m2 per a espais docents en un total de 10.000 m2 de superfície construïda, i que atendrà les innovacions pedagògiques aportades pel professorat del centre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada