dimecres, 15 de juny del 2016

Cinc alumnes de pràctiques postgrau a l'IES l'Estació

Paloma i Pedro amb l'alumnat de 4t ESO
Un total de 5 alumnes han realitzat pràctiques postgrau en l'IES l'Estació durant el curs 2015-2016; dos alumnes de Belles Arts, Jose Montagud i Jaume Carballo; un d'Educació Física, Pedro Pérez; un de Música, Alén Nàcher; i una alumna de Direcció i Gestió de Recursos Humans, Irene Bernabeu. Hem pogut parlar amb Jose, Pedro i Alén perquè ens donen la seua impressió sobre el màster de professor en secundària que han realitzat.

Jose Montagud Soto, exalumne del Batxillerat d'Arts, ha acabat el Grau en Belles Arts a la UPV i ara enllesteix el Màster per a Professorat en Secundària i Batxiller en l'especialitat de Dibuix. Ens explica que ja quan tenia dotze anys volia ser professor de dibuix. Va sol·licitar fer les pràctiques a l'IES l'Estació perquè era una bona oportunitat per tornar al seu institut i visualitzar l’educació des d'un altre punt de vista.

Pedro Pérez Martí, de Bocairent, és Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Ens diu que va triar l'IES l'Estació per fer les pràctiques perquè un professor de la universitat li va recomanar fer el pràcticum amb la professora Paloma Tortosa, amb qui de segur aprendria molt.

Alén Nàcher és professor superior de música i instrumentista, en l’especialitat de trompeta moderna. En l’actualitat, acaba el grau de Música Antigua en l’especialitat de trompeta natural. Alén, que és fill del professor Pep Nàcher, lamenta que, hui per hui, siga impossible viure com a instrumentista, així que es va decidir a fer les pràctiques per a professor de secundària. "Vaig triar l’IES l’Estació perquè és prop de casa i perquè sabia que Julio Juan seria un bon tutor de pràctiques.
Jose Montgagud, Joan Cogollos i Jaume Carballo
Quina opinió teniu de les practiques que heu realitzat a l'IES l'Estació?
Jose Montagud: Ha sigut com complir un somni que tenia de menut fet realitat i sense la gent que he conegut, no haguera pogut ser possible. Al principi em resultava un poc estrany, ja que tota la vida he sigut alumne i el fet d'haver d'estar com a professor em pareixia curiós o diferent. Però poc a poc, amb l’ajuda del tutor Joan Cogollos, he anat aprenent el rol i com funcionava tot en aquest centre. Em van encantar les assignatures de dibuix on, junt al meu company de pràctiques, Jaume, vam poder treballar amb els alumnes i aprendre'n molt dels seus treballs, estils, diferents comportaments, etc. També recordàvem moltes experiències viscudes quan estudiàvem allí i comentàvem les primeres sensacions com a ‘docents’. 

Què destacaríeu del centre?
Pedro Pérez:  L’alumnat. Pense que la majoria té una molt bona educació i, per tant, el seu comportament i actitud en classe ha sigut generalment molt bo al llarg de totes les classes. Es també destacable al centre la varietat d’ensenyances que es duen a terme (Secundària, Batxillerat Humanístic, Científic i Artístic, a més dels Cicles Formatius) i la flexibilitat d’horaris, diürn i nocturn.

Quin consell donaríeu a l'alumnat del nostre centre?
Alén Nàcher: El meu consell és que estudien. Un altre consell és que quan trien els estudis que vulguen realitzar es basen en allò que realment els agrada i no en el que tenen una millor eixida professional. Es trobaran molt més satisfets del que fan.

Pedro Pérez: El meu consell es que aprofiten per formar-se el màxim possible;  que siguen responsables i s’esforcen per aconseguir allò que desitgen.

Jose Montagud: Jo vull agrair a tots el bon tracte que hi he rebut, i donar una abraçada als grups amb els quals he pogut estar com a ‘professor en pràctiques’. Ha sigut fenomenal, he aprés moltíssim de vosaltres i ho he gaudit molt. Us anime que perseguiu cadascú el vostre propi somni!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada