dilluns, 6 de juny del 2016

Mostreig de flora i fauna a l'IES l'Estació

Per Salva Argente, professor
L'alumnat de 3r d'ESO, amb la supervisió del professor de Biologia, Salva Argente, ha estat treballant amb mètodes d'observació i recompte de la flora i la fauna, com és ara el mostreig. Aprofitant els coneixements elementals que s'han donat a classe, l'alumnat ha realitzat l'exercici en determinats llocs representatius de l'exterior de l'IES l'Estació.
Així, han pogut aplicar i experimentar amb el procés de control de flora i fauna amb aquest mètode de mostreig que consisteix a marcar un sector d'un metre quadrat amb una cinta visible i determinar la vegetació i altres éssers vius que queden dins del sector, per tal de continuar descrivint  el tipus de terreny, la pendent (si cal), la humitat del terreny, la temperatura del sòl i de l'aire, i acabar, gràcies a la  descripció que es realitza, amb  el nom comú i científic  de les espècies vegetals i animals que s'han pogut observar en un determinat sector, i també el recompte numèric d'exemplars de cadascuna (sols en cas de vegetals). S'ha comprovat com en determinats sectors la falta d'humitat fa créixer menys espècies i com afecta la pendent dels talussos (molts d'ells fets per l'home) a la biodiversitat, permitent que només aquelles que suporten aquests desnivells puguen viure.

Tot açò es pot aplicar a la realitat, ja que també al medi natural tinguem casos semblants. El fet de conèixer la nostra flora i fauna ens permet conèixer quelcom més sobre les nostres relacions amb el medi natural propi i, a la fi, amb la nostra pròpia cultura.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada