dilluns, 20 de juny del 2016

ESPECTACULAR I ACROBÀTIC VOL DE LAS AVES

La segona representació de la comèdia d'Aristòfanes s'emmarca dins dels actes de cloenda de final de curs
Crònica de Fernando Moreno
Un mes després de la seua estrena el passat 13 de maig al Teatre Echegaray d'Ontinyent, la nova companyia teatral Kukopolitai de l'IES L'ESTACIÓ ha tornat a representar sobre l'escenari de la Sala Gomis Las aves, una sàtira contra l'imperialisme d'Atenes escrita l'any 414 a. C. pel comediògraf grec Aristòfanes. L'obra, magníficament adaptada pel professor de Cultura Clàssica Rafa López i assombrosament interpretada per joves alumnes i exalumnes de l'IES L'ESTACIÓ, presenta a Pistetero (impressionant Jesús Ribera) i a Evélpides (inimitable Iván Maestre), dos homes de certa edat que han renunciat a viure en la metròpolis perquè no suporten l'enviliment dels seus ciutadans. Farts de tanta corrupció i escortats per una graula i una cornella, tracten d'establir contacte amb Tereo, un mortal metamorfosejat en au a qui plantegen la idea de fundar un nou regne.
Sembla increïble l'enginy i la professionalitat del nombrós grup d'actors i Actrius amateurs, majoritàriament alumnat de 3r d'ESO del nostre centre, que sota l'eficient direcció de Rafa López —i amb poc més de quatre mesos de preparatius i assajos— ha pogut materialitzar sobre l'escenari un àgil, amè i ben executat espectacle amb no poques i agudes referències a la situació sociopolítica actual i passada. Així, les mencions a Filesa, les preferents, les gavines del Partit Popular o l'inoblidable caloret de l'exalcaldessa Rita Barberà robaren més d'un somriure al públic, format per alumnes i professors del centre, que va quedar gratament sorprès per la qualitat no sols de les interpretacions, sinó també del vestuari, les màscares, l'escenografia i les coloristes coreografies.

Aquesta representació, que fou patrocinada per l'Ajuntament d'Ontinyent i l'AMPA de l'IES l'ESTACIÓ, ha sigut possible gràcies a la col·laboració desinteressada dels departaments de Dibuix i Educació Física, dels pares i mares dels comediants i de diferents amics i companys del director, a qui des de l'Andana agraïm encaridament l'oportunitat de gaudir d'una funció de gran envergadura que confirma, una vegada més, que el nostre institut sempre dóna i donarà suport a les diferents manifestacions artístiques. 
El director de l'obra,
Rafael López Álvarez



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada