dijous, 7 d’abril del 2016

El dia 15 d'abril s'inaugurarà l'exposició "1a PARADA" amb obres d'exalumnes d'art de l'IES l'Estació

El proper divendres 15 d'abril, a les 19;00, al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, s'inaugurarà l'exposició 1a PARADA, emmarcada en la iniciativa "Second Round"; en aquest cas, una ambiciosa activitat interdisciplinar que donarà cabuda a diferents facetes de l'art, i que tindrà com a protagonistes un bon nombre d'exalumnes que han passat pel Batxillerat Artístic de l'IES l'Estació, en els seus setze anys d'història.

"Second Round: art i lluita als instituts valencians", és una iniciativa de la Universitat de València i dotze instituts de secundària valencians, que pretén fer visible el món de l'art i de la creació en la nostra societat. Del 15 d'abril al 15 de maig, el públic podrà visitar aquesta exposició en què participaran un bon grapat d'exalunes d'art de l'IES l'Estació; avui dia, artistes consolidats en diferents disciplines. 



TEXT INTRODUCTORI AL CATÀLEG DE L'EXPOSICIÓ

Joan Cogollos
(acompanyen l'article algunes imatges del catàleg)

"Era l'any 2000 quan l'institut de l'Estació va incorporar el batxillerat artístic en la seua oferta formativa; era, i continua essent, l'únic de la comarca.
    Les lleis educatives han menyspreat els ensenyaments d`àmbits artístics i humanístics en detriment d'uns aprenentatges més científics i tècnics, buscant sempre una finalitat més pragmàtica i funcional. Això no obstant, la llavor plantada  en eixe reducte d'alumnat amb inquietuds "diferents" ha reportat un excel·lent collita.
Han passat 16 anys i, després d'una atzarosa recerca, ens hem trobat amb professionals de la dansa, la música, la pintura, la il·lustració; el disseny, la moda, el tatuatge, l'educació... amb ganes de retrobar-se i cridar que són artistes, amb ganes de ser artistes.
Esta macroexposició és un recull dels treballs de més de 30 creadors que ens mostren el millor de la seua obra, que no és més que el millor de l'art contemporani a Ontinyent. El dia 15 d'abril a les 19 h tindrem l'ocasió d'admirar el resultat del seu treball creatiu, una obra que ens sorprendrà en directe amb perfomance, dansa, música, tatuatges, instal·lacions..."

"Encara que no estan tots, volem retre un homenatge als presents i als absents...als inconformistes de la vida."
 




1 comentari:

  1. Serà un èxit, com tot el que fan els del Departament de Dibuix, jo no m'ho vaig a perdre ;-)

    ResponElimina