dimecres, 26 de juny del 2019

Jubilació del professor Alfred Bernabeu

L'IES L'Estació ret homenatge a Alfred Bernabeu per la seua jubilació
El cronista oficial d'Ontinyent tanca quasi quatre dècades en el món de l'ensenyança amb un discurs on ha pretés compartir amb companys i familiars la seua dilatada trajectòria professional i acadèmica
Intervenció d'Alfred Bernabeu durant l'homenatge
Departament de Valencià de l'IES L'Estació
Fotos, Toni Ferrero
Després de trenta-sis anys dedicats al món de la docència, Alfred Bernabeu Sanchis finalitza un cicle professional iniciat el gener de 1983. El conegut professor de Valencià de l'IES L'Estació abandona definitivament les aules per obrir-se camí cap a la seua jubilació. És per això que durant aquestes últimes jornades lectives del curs el docent ha esdevingut l'oient d'una lliçó molt especial: l'emotiu agraïment de tota la comunitat educativa per una meritòria tasca en l'àmbit acadèmic. El cronista oficial d'Ontinyent, visiblement emocionat per aquest homenatge que alumnat, professorat i familiars li han rendit, no va dubtar en cap moment de la seua aportació a les noves generacions. "Jo ho he tingut fàcil", confessa el docent, "m'he dedicat a l'ofici que desitjava i que he compatibilitzat amb altra de les meues passions: la investigació de la història de la nostra ciutat. He procurat transmetre amb decidida voluntat coneixements i estima per la nostra llengua i per la història pròpia com a valencians".
Alfred Bernabeu, que ha sigut professor de l'IES L'Estació des de l'octubre de 1984, s'ha convertit al llarg dels anys en un component clau no sols de l'institut ontinyentí, sinó també del món cultural de la comarca. La seua solidíssima formació com a Catedràtic de Valencià i Doctor en Història l'acredita com l'educador que sempre ha volgut ser, ben orgullós de l'institut on ha desenvolupat la seua labor durant més de tres dècades. "Puc dir que som un centre polivalent i complet", reconeix. "Nosaltres estem segurs de la qualitat d'ensenyament que s'imparteix a les aules. De fet, pràcticament tot el professorat ha matriculat els seus fills i nets ací, jo també hi vaig confiar. Irene i Isabel, les meues filles, encara conserven bons records d'eixos anys".
La vicedirectora, Imma Cambra, li fa
entrega del regal de jubilació
Bernabeu, que va rebre com a present una moneda pertanyent a l'època del rei Alfons XII, només va tindre paraules d'agraïment per als seus companys de professió, especialment per als membres del seu departament, amb els quals ha tingut "el plaer de treballar colze a colze, ben orgullós de la feina que hem fet junts". 
Col·laborador habitual del periòdic LoClar i de la revista Alba, on exerceix d'assessor, Alfred Bernabeu és també autor d'infinitats d'articles i de títols fonamentals per al coneixement de la història d'Ontinyent. A més, l'any 2018 la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia li va concedir el Premi Cervino per la seua promoció de la festa morocristiana, a la qual ha estat estretament vinculat com a fester de diferents comparses, com a pregoner i com a vicepresident i assessor cultural i lingüístic de la Societat de Festers.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada