dimarts, 25 de juny del 2019

El professor d'Informàtica Ferran Mas ens conta la seua experiència a Bolonya amb la beca Erasmus +

S'acaba el curs i per a molts de nosaltres és una fita anual més important que el canvi d'any natural del calendari. És el moment perfecte per reflexionar què hem fet durant aquests mesos i començar a plantejar-se els projectes per a la propera temporada.
Analitzant el curs, pense en els grans canvis a nivell personal i en les experiències acadèmiques. En el tema personal hi ha un fet que eclipsa la resta i és que en breu seré pare. En l'aspecte acadèmic cal destacar el gran esforç i treball que han realitzat els alumnes de 2n del CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes i la qualitat humana, les ganes d'emprendre projectes i la competitivitat dels alumnes de 1r del CFGM d'SMX. Hem participat en les CyberOlimpics (obtenint el 2n lloc), hem visitat el supercomputador Tirant de la Universitat de València, hem anat d'excursió a la Comic Con de València, a Agres i al Pou Clar i  hem participat en la fira de l'estudiant, entre d'altres.
Una activitat increïblement enriquidora d'aquest curs ha estat disfrutar de la beca de mobilitat per al professorat Erasmus+. Aquesta beca em va permetre anar a Bolonya a realitzar un curs sobre “Project Based Learning” i aprofundir sobre la metodologia d'aprenentatge orientat a projectes, molt interessant per aplicar a tots els nivells, però especialment al meu alumnat de Formació Professional.
A banda de la part purament formativa, les beques Erasmus ens brinden l'oportunitat d'enriquir-nos culturalment, visitar altres llocs i empreses del territori europeu, conèixer professors diversos i llocs d'Europa, compartir experiències amb ells i fer amistats molt especials. Això és la base per facilitar futures cooperacions i ampliar les possibilitats de realització d'estades i pràctiques a l'estranger del nostre alumnat.
En conclusió, realitzar estades a l'estranger és una meravellosa oportunitat d'enriquiment cultural i personal. Enguany el centre ha gaudit de beques de mobilitat de professorat, beques FCT Europa i Erasmus per a la realització de les pràctiques en empreses en Cicles Formatius. Una vegada dit tot això, sols voldria recalcar que no podem deixar passar aquestes oportunitats, cal abandonar la zona de confort i moure's. Vos anime a professors i estudiants a fer ús d'aquestes ajudes.
T'animes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada