dimecres, 19 de juny del 2019

Entrevista a Sergi Cháfer, alumne que ha realitzat a Viena les pràctiques Erasmus +

Sergi Cháfer amb el professor Enrique Minguet,
tutor del mòdul de Projecte de Sergi
Els programes de mobilitat que permeten realitzar pràctiques en altres països europeus són el somni de qualsevol estudiant que desitge millorar el seu futur professional. Precisament açò és el que ha sol·licitat Sergi Cháfer, alumne de l'IES L'Estació que ha cursat enguany 2n del CFGS de Desenvolupament d'Aplicacions Web i que ha residit tres mesos a Viena, ciutat on ha desenvolupat les seues pràctiques formatives Erasmus Plus, un programa de la Unió Europea que possibilita, mitjançant una beca, treballar en empreses i organitzacions públiques o privades.
Sergi, que ha tingut l'oportunitat de continuar treballant en l'empresa en la qual ha dut a terme les pràctiques, ha tornat aquest mes de juny a la capital austríaca, on està estudiant actualment alemany, idioma d'importància vital a Àustria. A més, ha decidit matricular-se a la Universitat Oberta de Catalunya per a cursar telemàticament des de Viena el Grau en BigData i MachineLearning.
Les seues experiències personals i vitals poden animar altres alumnes a fer realitat les seues pràctiques formatives a l'estranger. És per això que la professora Yolanda Monerris li ha fet aquesta entrevista.
Què t'està aportant la teua estada a Viena, tant professionalment com personalment?
Professionalment, he aprés a donar valor a un projecte, que tindre una actitud participativa és un punt clau hui en dia i, a més, s'hi valora moltíssim que tingues en compte l'opinió de tot l'equip a l'hora de desenvolupar, perquè impliques tot l'equip en el producte i dones veracitat a la tasca. Personalment, és una cultura completament diferent de l'espanyola i cada dia t'adones de quan estàs aprenent i quant podràs aportar en el futur si adoptes una mentalitat positiva als canvis.
Sergi amb els seus companys
Quins diries que són els pros i contres d'aquesta experiència?
Ara com ara, els contres sempre estaran lligats al concepte "homesick", per molt que vulgues encaixar, aquesta mai serà la teua cultura i prompte aprens que és dur deixar tota la teua vida arrere. Respecte als pros, tens l'oportunitat d'aprendre de distintes cultures, noves metodologies i per descomptat conéixer gent sorprenent.
Recomanaries aquesta experiència a altres companys?
Sempre que tingues força de voluntat, és una oportunitat que pots penedir-te tota la vida de no haver aprofitat, així doncs, per descomptat, si m'oferiren una oportunitat així mil voltes, la meua resposta seria sempre la mateixa.
Compara aquesta experiència amb allò viscut i aprés en el cicle del centre. T'ha servit allò aprés al centre per a les pràctiques?
Gràcies al centre he tingut la capacitat de ser una part imprescindible de la companyia i fins i tot he servit de mentor per a altres companys amb menys pràctica al desenvolupament d'aplicacions web.
S'han acomplert les teues expectatives en participar en Erasmus+ a Viena?
Sincerament, no sabia què buscava ni què anava a trobar i em pareix la millor actitud per a afrontar un nou repte, siga el que siga el que vages a viure, et sorprendrà.
Quins encants té la ciutat?
Viena és una ciutat preciosa i possiblement perdre't en ella és una de les millors activitats que pot oferir. Al final de l'Erasmus hauré viscut en aquesta ciutat tres mesos i definitivament em pareix un lloc preciós per plantejar tindre una vida com a programador web; hi ha moltíssimes reunions de programador web i pots trobar el teu lloc en qualsevol d'aquestes. Finalment, conclouria que el millor que té Viena és poder visitar el canal després d'un llarg dia de feina i deixar la ment en blanc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada