dijous, 14 de febrer del 2019

L’alumnat de 2n ESO, amb l'escriptora Gemma Pasqual

Crònica del Departament de Valencià
L'alumnat de Segon d'ESO va participar dimecres, dia 6 de febrer de 2019, en la primera sessió del cicle “Trobada amb Escriptors de la Biblioteca Valenciana”, celebrada al Monestir de Sant Miquel dels Reis, i que va tenir com a protagonista l'autora Gemma Pasqual i Escrivà.
La jornada començà, com és habitual, amb una visita guiada al monestir de Sant Miquel dels Reis de València, seu de la institució Biblioteca Valenciana i de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Conegut com “l'Escorial Valencià”, és un edifici emblemàtic de l'arquitectura del Renaixement, habilitat posteriorment (segle XIX) com a presó, i que ara recull el major fons bibliogràfic valencià a partir de les donacions del prohom don Nicolau-Primitiu Gómez Serrano.
Posteriorment, s'inicià la trobada amb l'escriptora Gemma Pasqual, la qual va realitzar una entrada de “mega estrella” en el recinte de l'antiga església, i que va posar-se de seguida en la butxaca el nombrós grup d'alumnat assistent de diferents centres. L'acte fou obert per la directora general de Cultura y Patrimoni, Carmen Amoraga, qui va destacar la gran repercussió que suscita aquesta trobada, ja que s'espera que s'hi superen els 3000 assistents. Posteriorment, el professor del nostre centre, Josep Calero Martí, va presentar l'autora, tot oferint una interessant ressenya al voltant de les seues obres més destacades.
Gemma Pasqual és una coneguda autora de literatura infantil i juvenil, amb títols reconeguts com són: ‘Marina’, ‘Et recorde, Amanda’, ‘L'últim vaixell’, ‘Quan deixàvem de ser infants, Vicent Andrés Estellés des del fons de la memòria’, ‘Llàgrimes sobre Bagdad’, ‘Barça ou barzakh!’, etc, i també, és clar, de ‘Xènia, tens un WhatsApp’, llibre que ha llegit el nostre alumnat i que hi ha obtingut un notable èxit.
La Trobada amb Escriptors és una activitat que realitza la Biblioteca Valenciana per incentivar els hàbits lectors dins del Pla valencià de foment del llibre i de la lectura de la Generalitat Valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada