dijous, 10 de maig del 2018

L'alumnat de 4t d'ESO viu un simulacre de bombardeig al refugi antiaeri de Tortosa i Delgado

Alfred Bernabeu, Estrella Bataller o Pilar Asensio
foren alguns dels professors acompanyants
Com actuar davant d'un atac bèl·lic com els patits durant la guerra civil espanyola? Això és el que ha pogut descobrir l'alumnat de 4t d'ESO de l'IES L'Estació, que ha visitat el refugi antiaeri de l'antiga fàbrica de Tortosa i Delgado, un espai obert al públic des de l'estiu passat amb el qual es pretén dinamitzar el turisme i no oblidar la memòria històrica.
Aquest refugi, situat en el solar que ocupava la fàbrica de Tortosa i Delgado (Plaça de Baix), es va construir l'any 1938 amb una superfície de 85 m2 i amb una capacitat per a unes 300 persones. Fa dos anys ja es va recuperar un altre dels refugis de guerra construïts a Ontinyent, el del Regall, que està tenint una gran acceptació com a espai visitat per turistes i ciutadans.
Durant la guerra civil, la capital de la Vall d'Albaida va encaminar la seua indústria a la fabricació de munició a fi d'atendre la demanda d'armament del conflicte, convertint-se així en un possible focus d'atacs. Per això, la ciutat compta amb nou d'aquests espais. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada