dilluns, 21 de maig del 2018

Acte de graduació del curs 2017-2018

L'IES L'Estació acomiada el seu alumnat de 2n de Batxillerat
Un acte de cloenda del curs, un vi d'honor als jardins de l'institut i un sopar a l'Hotel Kazar posen punt final a sis anys acadèmics de Secundària
Fotografies, Toni Ferrero Belda

Tradicional foto de família del professorat i alumnat
Al voltant de setanta xics i xiques de segon Batxillerat van poder gaudir el passat divendres 18 de maig d'una multitudinària cerimònia de graduació que tancava de forma emotiva un recorregut de sis cursos escolars i obria nous camins i rumbs. La gala, que tingué com a escenari les instal·lacions de l'IES L'Estació, fou conduïda per la vicedirectora del centre, Imma Cambra, i va comptar amb la intervenció inicial del cap d'estudis d'aquesta etapa educativa, Francesc Albero, que va fer referència a personatges del món de l'art, de les lletres i de les ciències per advertir en el seu discurs de la importància de conservar una bona actitud que permeta als joves avançar i resistir a les futures adversitats. El cap d'estudis de Batxillerat també mencionà els companys desapareguts aquest curs, Albert Sánchez i Ana Canet, i reconegué emocionat el dur colp que ha suposat per al centre i per al seu departament la sobtada pèrdua dels dos populars docents de Física i Química.
Fernando Moreno amb les seues
alumnes Carla Revert i María Albero
Durant la cerimònia, que un any més fou patrocinada per la cooperativa elèctrica SeneoPapes Buquet i l'Ampa de l'IES L'Estació, intervingueren els portaveus de les tres classes amb sengles parlaments on agraïren la implicació del professorat i de les famílies, pedres angulars de l'educació i de la formació d'aquest grup d'estudiants. Després dels discursos protocol·laris, els tutors feren entrega a cadascun dels graduats d'un obsequi i un diploma que acreditava el seu pas per un institut que trobaran a faltar.
La cerimònia, que comptà amb la presència de nombrosos convidats que omplien de banda a banda el saló d'actes, va concloure amb les paraules d'un Pere Vañó que incità els joves protagonistes de la vetlada a ser uns apassionats del coneixement, la curiositat i l'afany de superació. "Obriu les ments, obriu els cors i aprofiteu l'ocasió que teniu al davant", els aconsellà el director. "L'educació és l'única cosa que vos acompanyarà al llarg de la vostra vida. Si pel camí alguna vegada perdeu un tren, penseu que sempre podreu arribar caminant. Mai és tard per a res. Quan la vida vos faça mal, feu-la la vostra escola".
Els jardins de l'institut, de gom a gom
En finalitzar la part més formal de l'acte, els familiars, professors i amics assistents es traslladaren als jardins exteriors de l'institut, on la festa es prolongà una estona més, permetent als convidats assaborir un vi d'honor i gaudir d'una grata conversa en un entorn excepcional. Acabada la degustació, alumnat i professorat compartiren taula, bromes i rialles al gran menjador de l'Hotel Kazar, on se celebrà el tradicional sopar i ball de graduació.


Pista de ball de l'Hotel Kazar, després del sopar
Sopar de graduació
Lluís Molina, tutor del Batxillerat Científic, va rebre diversos obsequis del seu alumnat
Batxillerat Artístic
Batxillerat Humanístic i Social
Batxillerat Científic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada