dimarts, 25 de febrer del 2014

ONCE - Divulgació

Ana Fe Ferri i Noèlia Martínez, de l'ONCE, ens visiten

Braillita
El dia 25 de febrer, dues membres de l'organització ONCE a València, Ana Fe Ferri, consellera territorial de l'ONCE, i l'ontinyentina Noèlia Martínez, han visitat el nostre centre en una activitat de caràcter divulgatiu per informar el nostre alumnat de la tasca que l'organització de cecs espanyola hi realitza. En les tres xarrades dirigides als grups de segon d'ESO, Ana i Noèlia han explicat què és exactament l'organització, quines són les seues fonts de finançament -el conegut cupó-, i de quina manera es realitza en les escoles la integració de nens i nenes amb distints graus de ceguesa.

L'activitat ha tingut com a centre d'interés el coneixement de les diferents problemàtiques a què ha de fer front una persona invident i ha comptat amb una suggeridora pel·lícula en què un nen cec de naixement intentava fer-se una idea de com són els colors en la natura. També s'ha explicat què és el sistema braille d'escriptura i què és i com funciona una màquina perkins d'escriptura braille. A més el nostre alumnat ha pogut saber com els bebès cecs s'acostumen a l'escriptura braille gràcies a una nina anomenada "Braillita", i com un cec pot veure una imatge només amb el tacte, i també com poden distingir els colors dels retoladors, i tot un seguit de qüestions i de circumstàncies que resulten impensables per als que tenim la sort de veure.   

L'ONCE va nàixer el 1938. En els seus setanta-cinc anys d'existència, l'organització de cecs ha construït un model únic de gestió, amb un sistema de prestació social per a persones amb ceguesa o discapacitat visual severa sense equivalència enlloc. Un exemple de saber fer i d'utilitat social difícil d'igualar en cap país del món. Es dóna la circumstància que el president de l'ONCE a València és un ontinyentí i exalumne del nostre centre, Enrique Llin, al qual esperem tenir l'oportunitat d'entrevistar pròximament a L'ANDANA.


Ana Fe Ferri i Noèlia Martínez





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada