divendres, 9 de juny del 2023

L’exalumne Vicent Ribera, un professional de la dansa en formació contínua

La dansa i el ball, un art que, normalment combinat amb la música, fa ús del moviment del cos amb una intenció plenament comunicativa, han estat presents des de l’antiga Grècia. És més, des de la Prehistòria l’ésser humà ha experimentat l’impuls d’expressar-se corporalment. Eixa mateixa energia rítmica és la que sent Vicent Ribera Sanchis a través de cada porus de la seua pell.

Amb 22 anys, aquest alforiner de naixement, estudiant de 4t d’Infermeria, ha aconseguit convertir una simple afició en una rutina integrada en la seua vida. «Sempre m’ha agradat la música des de menut», evoca el nostre exalumne. «Recorde estar hores i hores a la meua habitació aprenent les coreografies de la Superbowl o de l’MTV o assajant  els balls de fi de curs, dels típics festivals del meu poble o de la gimnastrada que fèiem a l’institut amb Paloma Tortosa».

El fort sentiment amb què vivia tots aquests shows li va donar l’espenta necessària per a, primer, estudiar llenguatge musical i clarinet fins als 16 anys i, després, formar-se professionalment en dansa comercial i jazz a l’acadèmia Home Dance Studio, de València, i a altra escola anomenada Magic Dance, on rep una instrucció que ha sabut combinar amb els seus estudis i pràctiques clíniques a l’Hospital Universitari Doctor Peset.

En els últims anys ha incrementat notòriament la seua entrega, passant de les 2-4 hores setmanals a unes classes regulars que imparteix el ballarí i coreògraf Rodry Santos, que també li està transmetent nocions d’altres estils musicals com ara els llatins. «Vaig començar ballant dansa urbana», ens comenta, «però actualment el que més m’encisa és la dansa comercial i el jazzfunk, que seria una mescla entre l’urbà i el jazz. Més enllà, et diria que el house és un estil que m’agrada molt, el qual es balla amb música electrònica i es caracteritza pel treball dels peus o footwork i per un tipus de moviment característic del cos que anomenem jacking».

El seu ritme de vida és intens i ha sabut compaginar els estudis d’Infermeria amb altres ocupacions que exerceix amb el mateix orgull i satisfacció. De fet, ha treballat de cambrer, de monitor d’animacions infantils, de professor de repàs i dansa urbana i, actualment, de ballarí en una companyia de musicals a València. A més, de tant en tant organitza amb companys de classe algunes coreografies grupals que acaben gravant per a penjar-les en les xarxes socials, on solen tindre bona acollida. I aquest estiu li espera una gira per la Comunitat amb un musical que van estrenar el passat mes d’abril a la capital del Túria.

Amb tot, considera que encara li queda molt per a aprendre i que la música i la dansa sempre van a estar presents en el seu dia a dia, però tot dependrà de com evolucione la seua situació en ambdós camps, el de la Infermeria i el ball. «Són dos mons molt diferents l’un de l’altre», reconeix, «però fins ara he aconseguit combinar ambdues carreres, encara que no ha sigut gens fàcil».

Mentrestant, recorda amb enyorança la seua estada a l’IES L’Estació i manté intactes en el seu record les classes, els professors, els companys, els patis, la graduació, els nervis dels exàmens i la quantitat de tasques escolars que va realitzar en tots aquests anys.

Moltíssima sort en la vida. Uno, due, tre, quattro... ¡a ballar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada