dijous, 9 de setembre del 2021

INICI DEL CURS 21/22

Arranca el tercer curs en pandèmia

Al voltant de 800 alumnes i 113 professors i professores han començat aquest dimecres un nou curs escolar a l’IES L’Estació, preparats per a adaptar-se a les circumstàncies marcades per la covid, especialment per la variant delta, molt més transmissible, que ens ha obligat a mantenir unes mesures sanitàries i higièniques molt semblants a les de l’any passat.

Les novetats més significatives que han vingut amb el nou exercici escolar són la presencialitat total en tots els nivells educatius i el ritme avançat de la vacunació en els joves d’entre 12 i 18 anys, que almenys ja han rebut la primera dosi. Uns joves que ahir van anar incorporant-se gradualment des de les 10 del matí i als quals els seus tutors i tutores, així com alguns dels docents que els impartiran classes, els van donar la benvinguda després d’un estiu amb una situació epidemiològica pitjor del que esperàvem.

Aquest serà un any escolar especial. No només perquè es tracta d’un curs de transició entre dues lleis educatives, la LOMLOE (que durà importants novetats) i la LOMCE, sinó també perquè el nostre centre ha vist augmentada la seua oferta formativa. D’aquesta manera, l’IES L’Estació incorpora dos nous cicles de grau superior, dels quals ja vam parlar abans de les vacances: el CFGS de Transport i Logística, en torn vespertí, i el CFGS de Desenvolupament d’Aplicacions Web, que també s’ofereix per la vesprada en la modalitat semipresencial, i que dona continuïtat al cicle que ja es va iniciar el darrer any.

A açò cal sumar-hi, d’una banda, la consolidació, després de tres cursos, del Programa de coordinació horària amb el conservatori Josep Melcior Gomis, que aporta grans profits als seus beneficiaris; i d’altra banda, l’organització del currículum per àmbits del coneixement, una mesura que ja s’aplicava l’any passat en 1r d’ESO per a facilitar la transició de l’alumnat de sisé de primària. En aquest sentit, l’IES L’Estació compta amb un equip de professionals interessats a aprofundir en les metodologies actives a l’aula. Com a novetat també destaquem enguany una suggeridora optativa, Cultura digital, impartida en bona part de l’ESO, que permetrà, entre moltes altres qüestions, formar l’alumnat en la prevenció del ciberassetjament escolar. 

Com podeu veure, lectors i lectores del nostre estimat mitjà de comunicació, el ritme no decau per als membres de l’IES L’Estació, sabedors de la futura construcció d’un nou institut que, segur, està destinat a convertir-se en un referent de l’educació del segle XXI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada