divendres, 4 d’octubre del 2019

Fridays for future: recollida de deixalles

Els estudiants de Batxillerat recullen residus de l'institut i dels seus voltants
La plataforma de sostenibilitat creada recentment al centre és l'encarregada de proposar accions diverses per a donar exemple a la comunitat educativa
El comité ambiental fundat a l'IES L'Estació la setmana passada ja ha posat fil a l'agulla. Amb motiu de la lluita estudiantil promoguda pels Fridays for future, ha convocat d'una manera immediata l'alumnat de 2n de Batxillerat per a realitzar una enretirada de deixalles de tot el trajecte que va des del poble fins a les instal·lacions de l'institut. "Aquest any molta gent s'ha adherit a la plataforma", explica orgullós un dels seus integrants, Blai Ferrero, "el que ens ha permés crear una assemblea setmanal en condicions i un compte d'Instagram per a informar els alumnes de les accions que decidim regularment".
Llandes, puntes de cigarretes, tetrabrics, envasos de plàstic o boles de paper d'alumini foren alguns dels escombralls arreplegats durant la batuda, la qual cosa demostra la falta de conscienciació d'altres individus. "No és fàcil mobilitzar la joventut de hui en dia", assegura Blai, "però confiem que aquesta bola de neu continue girant i cada vegada més joves es consciencien de la importància d'actuar per salvar el nostre planeta".
Segons ha explicat la nova plataforma creada a l'institut, les seues actuacions seran setmanals o bisetmanals i s'executaran, en la mesura del possible, els divendres. A més, mensualment es manifestaran amb la col·laboració d'associacions locals com ara 'Ontinyent en bici'. "Estic segur que durant aquest curs aconseguirem sensibilitzar la gent i tinc l'esperança que farà efecte i assolirem els nostres objectius", conclou Blai.

Moltes gràcies per donar aquest pas.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada