divendres, 6 de setembre del 2019

Un nou programa adreçat als estudiants que no s'adapten a l'entorn educatiu marca l'inici de curs

L'IES L'Estació s'adhereix al Programa d'Aula Compartida per a optimitzar la formació dels alumnes amb dificultats d'adaptació al medi escolar
El PAC es desenvoluparà gràcies a la cooperació del consistori ontinyentí i a la participació del Jaume I i el Pou Clar
Inici del curs escolar anterior
El nou curs escolar, que començarà el proper dilluns, arranca amb importantíssimes novetats a Ontinyent. La més significativa serà la posada en funcionament d'un nou programa d'atenció a la diversitat creat per la Conselleria d'Educació per a millorar les condicions d'aquell alumnat que presenta conductes disruptives i tendència a l'abandonament escolar. A fi d'implementar adequadament el Programa d'Aula Compartida, s'ha requerit la col·laboració de diversos professionals i administracions que faciliten la inserció laboral d'aquests joves amb risc d'exclusió social. "És la primera vegada que els tres instituts públics de la ciutat posem en marxa el PAC amb la implicació de l'Ajuntament", recalca el director, Pere Vañó, "i ho hem fet amb l'objectiu de disminuir el fracàs escolar i donar suport a un alumnat que necessita una atenció molt més personalitzada". Per tal de despertar la motivació dels joves participants en aquest programa, la majoria d'activitats previstes tindrà un caràcter eminentment pràctic i es desenvoluparà fora del centre en una aula taller conduïda per professionals externs, sota la supervisió d'un professor o professora dels instituts implicats.
Alumnat durant l'esplai
Per altra part, L'IES L'Estació es convertirà de nou en l'únic centre d'Ontinyent que permetrà fer compatibles els estudis musicals i la Secundària i el Batxillerat. L'institut ontinyentí tornarà a posar en funcionament el Programa de coordinació horària amb el Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis, un programa de la Conselleria d'Educació que possibilitarà a molts joves rebre a l'IES L'Estació les seues classes amb el professorat del Conservatori. De fet, l'institut disposa de diversos espais perfectament habilitats perquè els escolars puguen cursar en aquestes instal·lacions els seus estudis musicals durant l'horari lectiu. Com a novetat d'enguany, s'ha ampliat fins a vuit el nombre d'especialitats instrumentals que l'alumnat podrà estudiar a l'institut: violoncel, trombó, saxo, viola, trompeta, violí, clarinet i oboè.
Pel que fa als nivells postobligatoris, el Batxillerat Artístic continua la seua consolidació i, any rere any, va augmentant el nombre d'alumnat matriculat. A més, des de l'IES L'Estació subratllen la possibilitat de poder cursar el Batxillerat en la modalitat de nocturn, una alternativa que "presenta uns avantatges molt grans respecte al diürn, ja que la ràtio professor/alumne és més baixa i el ritme de treball s'adapta molt millor a aquelles persones que tenen una altra activitat professional", explica el director.
Més de 825 alumnes d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius començaran el dilluns 9 de setembre el curs escolar 2019-2020, sota la tutela de quasi 100 professors que atendran un total de 35 grups.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada