dilluns, 5 de desembre del 2016

Un passeig històric i literari per la Vila d'Ontinyent

Alumnat de 4t d'ESO amb Alfred Bernabeu i Enrique Minguet. Imma Pérez,
autora d'aquesta foto, també acompanyà tota la comitiva
Em trobe enmig de la nit, enmig de res, despert, assegut en una cadira i mirant el llit recelosament. El cel s’ha omplit de núvols de tempesta i quan el mire em sembla estar mirant el meu cervell que està a punt de vessar el seu contingut sense miraments. Abans que s’òbriga com una magrana, abans que esclate, el buidaré voluntàriament. No és la primera nit que passe en blanc de son i plena d’intenses sensacions a causa de tota una sèrie d’imatges, emocions i preocupacions que m’han impedit descansar. El relat que llegireu us farà còmplices de la meua aventura i això, de segur, alleugerirà la meua ànima.

Així comença El Justícia, la novel·la de Joan Torró que ens endinsa en el món ontinyentí de fa cinc segles i que està protagonitzada per un jove universitari que es transporta fins a l'any 1580, cosa que li permetrà viure una autèntica aventura pels carrers i places més emblemàtics de l'Ontinyent d'aleshores.
Uns escenaris i paisatges amb els quals s'ha delitat un any més el grup d'alumnes que cursen 4t de l'ESO, que acompanyats pel cronista de la ciutat i catedràtic de Valencià del nostre institut, Alfred Bernabeu, han gaudit d'un interessant passeig històric i literari per la Vila d'Ontinyent amb l'objectiu de recrear alguns dels passatges més significatius d'aquesta novel·la que figura com a lectura obligatòria del Departament.
L'activitat es completarà, com sempre, amb el tradicional concurs fotogràfic patrocinat per la Regidoria de Patrimoni, on l'alumnat del centre immortalitza amb la seua càmera els racons més representatius de la Vila.
Coneixerem en breu les millors fotografies i, com no, els guardonats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada