dimecres, 21 de desembre del 2016

L'alumnat de Volum i d'Educació Plàstica, Visual i Audiovisual exhibeix els seus treballs de final de trimestre

Dues figures que decoren les instal·lacions del centre rebutgen la violència masclista i evoquen l'univers màgic que es descriu en Le petit prince

Aprofitant les festes nadalenques, l'alumnat de 1r de Batxillerat matriculat en l'assignatura de Volum ha instal·lat una escultura de grans dimensions davant de Secretaria. Es tracta d'una cadena confeccionada amb suro blanc que incorpora entre les seues anelles els signes que representen a l'home i a la dona. Segons explica la professora Celia Vidal, qui ha coordinat tot el procés d'elaboració, "aquesta construcció no sols simbolitza la unió entre ambdós gèneres, sinó també la necessitat d'igualtat entre les persones de sexe masculí i femení. Per això, no hi trobarem un signe més gran que altre; al contrari, tot flueix d'una manera equilibrada". A més, en un extrem de la cadena es pot observar un pany obert, "perquè la violència es combat, entre altres coses, amb llibertat", afegeix la professora de l'IES L'Estació.
D'altra banda, la consergeria de l'institut també s'ha vist alterada estèticament parlant. Des de fa uns dies, diverses esferes penjades del sostre adornen l'entrada principal al centre. Aquests cossos geomètrics, fabricats pels estudiants de 4t inscrits en l'assignatura d'Educació Plàstica, Visual i Audiovisual, formen part d'una proposta de treball on cada alumne havia de reinterpretar un volum esfèric d'aproximadament 40 centímetres de diàmetre. El resultat ha sigut aquest: un conjunt d'esferes que ens recorden algunes de les aquarel·les amb què Antoine de Saint-Exupéry, autor de Le petit prince, va il·lustrar aquest conte poètic del segle passat.   
El principito
Celia Vidal, membre del Departament de Dibuix, s'ha mostrat vertaderament satisfeta amb la tasca realitzada. "Estic molt orgullosa del magnífic treball en equip i del grau de maduresa i responsabilitat que han demostrat assumint l'execució i finalització del projecte de forma autònoma", ha declarat a l'ANDANA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada