dimecres, 10 de juny del 2015

Fi del Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària

Entrevista a Jordi Torró i Àngel Sanchis

Fèlix Baselga, Jesús Montagud, Ester Oliver, Jordi Torró,
 Imma Cambra i Àngel Sanchis 
Des de fa alguns cursos, L'IES l'Estació ofereix la possibilitat de realitzar les pràctiques del Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària. Enguany, com el curs anterior, també han estat un total de cinc els alumnes que han realitzat les pràctiques al nostre centre; es tracta de Raül Francés, de Filosofia, tutelat pel professor José Félix Baselga; Àngel Cambra, d'Història, amb la professora Imma Cambra; María Villalba, de Formació i Orientació Laboral, amb el professor Joan Català; i finalment el tàndem format per Jesús Montagud i Jordi Torró, d'Anglés, que han realitzat les seues pràctiques tutelades per Ester Oliver. Jordi Torró i Àngel Sanchis Cambra han respost les nostres preguntes:  
Per quin motiu vau triar la vostra carrera?
Jordi Torró: La llengua anglesa sempre ha sigut part de mi, ja que la meua afició pel cinema anglès i americà i, a més, la literatura anglesa van propiciar que volgués dur els meus coneixements més enllà.
Àngel Sanchis: La meua decisió d’estudiar Història va estar motivada per diversos factors. Es tracta d’una ciència que permet mitjançant el coneixement del passat entendre el nostre present; a més, la història abasta camps molt amplis: política, economia, societat, etc; cosa que genera un esperit i judici crític que ajuda a valorar l’entorn en el qual vivim.
Per què heu fet aquest màster?
 Imma Cambra i Àngel Sanchis 
Àngel: Perquè és necessari per presentar-se a oposicions per a places de professor en centres públics. També una oportunitat per seguir formant-se i adquirir experiència per a un possible futur com a mestre.
Quina impressió teniu del nostre centre?
Jordi: Jo destacaria la companyonia entre els diversos professors. Cada vegada que entrava a la sala de professors veia un grup d’amics. I, per aquest motiu, no és d’estranyar que el centre funcione tan bé.
Àngel: Sí, el professorat és un grup humà de molta qualitat. Tot i que és difícil coordinar un centre educatiu, el cos docent de l’IES l’Estació sap treballar en equip i coordinar-se per assolir els objectius marcats.
Quins són els vostres projectes de futur?
Jordi: M’encantaria poder entrar a un centre públic i sóc conscient que he de lluitar per una plaça. Haver viscut aquesta experiència m’ha fet reafirmar-me en la meua creença; eixa per la qual vaig decidir estudiar filologia anglesa.
Àngel: A mi m’agradaria cursar un doctorat en Història Medieval a la Universitat de València. Però, a curt termini, m’agradaria trobar algun treball relacionat amb la meua formació com a historiador: professor d’educació secundària, tècnic d’arxius històrics o museus, gestor cultural, etc.
Quins consells donaríeu a l'alumnat de l'institut?
Maria Villalba amb Joan Català
Jordi: Que estudien allò que vulguen. Tots som conscients de l'escassa eixida laboral que presenten moltes carreres. Però, s’ha de recordar que sols vivim una vegada i no hauríem de formar-nos en allò que no ens inspire ni ens definisca com a persones.
Àngel: Jo crec que el millor consell que li puc donar a l’alumnat és que perseguisca els seu somni tot treballant amb modèstia i perseverança. Recorde una frase de Friedrich Von Logau, poeta alemany, que sempre he utilitzat per motivar-me i seguir endavant “Combatre contra un mateix és la lluita més difícil, vèncer és la victòria més bella”.

Amb aquest aforisme tan bell, rememorat per Àngel Sanchis, acomiadem aquesta entrevista. Cap país amb un mínim de sentit comú i d'idea de futur hauria de prescindir de la capacitat i de la formació de persones tan vàlides com aquestes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada