dimecres, 14 de maig del 2014

L'experiència Erasmus

L'experiència Erasmus de dos alumnes de Desenvolupament d'Aplicacions Web de l'IES l'Estació

Kevin Casanova i Ignacio Ribera ens conten en una entrevista com els va per Holanda


Ignacio en plena jornada laboral
Tal i com informàvem en aquest mateix bloc en data de tres d'abril, Ignacio Ribera i Kevin Casanova es troben a Amsterdam gaudint d'una beca Erasmus, realitzant les pràctiques formatives FCTs a Yume/Hikable, empresa dedicada al desenvolupament de websites.  L'empresa ha regalat a cadascun dels dos alumnes una bici per a desplaçar-se al lloc de feina i per a gaudir d'Amsterdam, i els ofereixen també, els dies laborables, el dinar a l'empresa juntament amb tots els companys, com a dos treballadors més.

En la pràctica, què us està aportant l'experiència?

Kevin com un holandès més
Ignacio: Aquesta experiència professionalment m'està aportant molts coneixements que no es poden adquirir al centre per falta de temps, també conéixer noves i diferents dinàmiques de treball i la diferent mentalitat del treball seguit, ja que ací sols paren una mitja horeta per a dinar en tota la jornada i mengen qualsevol cosa per a matar la fam. Personalment m'ha aportat el fet de saber com es viu en un país que no és el teu, conéixer la seua cultura.
Kevin: Professionalment és una experiència única. La gent va a treballar amb un somriure en la cara, i almenys a l'edifici on està situada l'empresa (A-Lab de Shell) hi ha molt bon rotllo, tant quan s'està treballant, com quan cal fer-se una cervesa abans d'acabar el dia.

Quins diríeu que en són els avantatges i els inconvenients?  

Kevin amb el seu tutor, Jan.
Kevin: Els pros: millorar l'anglès; en un mes ací t'ensenyes més anglès que tota la teua vida estudiant-lo. També l'holandès l'aprenem ràpid només escoltant-lo, encara que no és un idioma fàcil. També aprenem una altra mentalitat, una altra cultura, uns horaris de feina diferents... Només parem mitja hora per dinar; encara que parega més dur, és tot el contrari, es torna a la faena sense perdre el fil d'allò que estaves fent. Acabes la jornada laboral bastant prompte i encara tens tota una vesprada per a tu.  En més difícil és estar tan lluny de casa, en un lloc on pràcticament tot va d'una altra manera i vas més perdut encara.

Ignacio: Com a contra també hi ha el fet que no són suficients els diners que ens donen, que no cobreixen ni molt menys les despeses. També és complicat buscar l'empresa, l'allotjament...
  
Recomanaríeu l'experiència a altres companys?

Ignacio: Sí que la recomanaria a altres companys perquè és una experiència molt bona per conéixer món i a la vegada fer les pràctiques del mòdul i aprendre l'idioma. Són unes pràctiques diferents, estàs fora de casa, has de fer-t'ho tu tot, quan vas a fer la compra saber el que estàs comprant, perquè per exemple ací tots els noms dels aliments estan en holandès.
Kevin: A pesar que hi he trobat un munt de dificultats, doncs sí, la recomanaria: pot ser complicat i car poder arribar estar ací, però ara mateix no voldria estar a cap altre lloc fent les meues FCT's. És una experiència que m'aporta moltíssim.

S'han acomplit les vostres expectatives a Amsterdam?

Timo i Jan, tutors de pràctiques
Kevin: Es podria dir que inclús s'han superat, Amsterdam és una ciutat fantàstica on molts moments no pareix ni que siga una ciutat i pareix més un poblet del nostre voltant, on la gent és increïblement considerada amb tots (hi ha excepcions com a tots els llocs), inclús veus moltes vegades als veïns netejant els parcs que hi ha al voltant de les seues cases simplement per gust. I el més important, l'empresa, la veritat és que vam acabar ací quasi que de rebot, a través d'un amic d'un amic del nostre professor, Pere Crespo, i la veritat que les expectatives sobre el que anàvem a fer a l'empresa no eren molt altes, però ara mateix no canviaria el bon "rotllo" i tot el que estic aprenent ací per cap altre lloc.
Ignacio:  Per a mi també s'han acomplit: he millorat el meu nivell d'anglès, he conegut altres formes de treballar i de viure, he fet les pràctiques del mòdul superior. Ja sols falta que ens diguen de quedar-se a treballar, però segons ens diuen és prou complicat perquè demanen l'holandès.
  
Alguna anècdota?

Kevin i Ignacio: El primer dia que vam entrar al nostre pis, tornàvem de la feina un poc tard, ja que encara no teníem bicis i caminant es tarda uns 45 minuts. Ens vam relaxar una mica, amb la idea d'anar a comprar alguna cosa, ja que acabàvem d'arribar i no teníem res ni per a sopar aquell dia. A les 19:50 vam eixir cap al supermercat, que és a cinc minuts del nostre pis. La sorpresa va ser que ja era tancat a les vuit de la vesprada. Amsterdam, en un pis amb la nevera buida i una fam... Encara com que vam veure la gran M del McDonalds i després d'una bona estona caminant seguint la seua estela vam poder enganyar la fam.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada