dimecres, 30 d’abril del 2014

Visita a la Cartagena romana

Alumnat de 2n de Batx. d'Història de l'Art amb Josep Pascual

L'alumnat de nocturn de l'IES l'Estació visita l'important patrimoni històric de Cartago Nova  

Cardo maximus
Poques ciutats tenen tan dilatada història com Cartagena, especialment rellevant en temps antics, ja que la seua fundació va correspondre als cartaginesos d'Asdrúbal (potser sobre un assentament autòcton anterior), que van construir ací la importantíssima ciutat de Quart Hadast l'any 228 aC, fins que va ser presa pels exèrcits romans de Publi Corneli Escipió durant la Segona Guerra Púnica (209 aC). Amb el domini romà, Cartagena va seguir sent una importantíssima urbs, com testifiquen les nombroses mostres arqueològiques que es disseminen per la ciutat. L'any 44 a.C. va rebre el títol de colònia (Colònia Urbs Iulia Nova Carthago)

Museu
El dia 30 d'abril, l'alumnat d'Història de l'Art de Batxillerat Nocturn, acompanyat pel seu professor, Josep Pascual, va poder visitar aquest important llegat històric en una activitat que va consistir en un primer passeig didàctic pel patrimoni històric de la ciutat, centrat en les restes púniques i romanes: muralla púnica i centre d'interpretació, amb una visita a la cripta que hi ha  adossada. Posteriorment, seguiren pel barri del Fòrum, amb les restes d'una massana formada per un complex termal públic, un complex de banquets i la visita a una petita part del cardo maximus (ara, sota un edifici). A continuació van seguir la ruta arqueològica del Turó del Molinete, tot de cronologia romana imperial, amb alguna resta d'època republicana. La visita finalitzà en el museu del Teatre Romà de Cartago Nova i amb la visita al  propi Teatre.
Teatre


El professor, Josep Pascual, fa una valoració molt positiva, ja que l'alumnat es quedà bocabadat per la importància d'aquest llegat cultural, pels audiovisuals que es projectaren en la muralla púnica i pel museu del Teatre. Una activitat que aconsella i que té pensat repetir en futurs cursos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada