dimarts, 13 de febrer del 2024

Mobilitat a Florència de dos docents de l’IES L’Estació

Cristina Belda i Maite Conca, professores dels Departaments de FOL i de Comerç, respectivament, han estat fa unes setmanes a Florència gaudint d’una mobilitat Erasmus + que els ha permés no sols conéixer la història i cultura de la ciutat, sinó també adquirir habilitats de conversa en anglés i participar en activitats innovadores d’aprenentatge. «Ha sigut una experiència molt enriquidora a nivell cultural i acadèmic», asseguren les nostres companyes. «Hem estat fent un curs intensiu d’anglés en l'Europass Teacher Academy, on hem aprés gramàtica, pronunciació i on hem perfeccionat la comunicació oral».

L’estada a la capital toscana ha fet possible que ambdues estigueren en contacte amb participants d’altres països europeus (Portugal, França, Polònia i República Txeca) i així tindre l’oportunitat de fomentar futurs intercanvis d’alumnat i professorat entre instituts. «Florència és un autèntic museu d'art a l'aire lliure per a gaudir de la cultura», expliquen Cristina i Maite. «És una de les ciutats amb més encant d'Europa en la qual hem fet visites culturals organitzades per l'acadèmia per a visitar la Piazza Saint Groce, la Biblioteca de la Universitat i el Mercato Centrale. També hem anat a visitar pel nostre compte el Lycée Ambriose Parat, la Galleria de l'Accademia di Firenze, la Catedral de Santa María de Fiore, el Palacio Medici Riccardi, la Piazza del Duomo i el ponte Vecchio, entre altres».

Segons confessen les dues professores, l’estància a Florència ha possibilitat que disfruten d’uns carrers plens de gent i música, així com de la magnífica gastronomia, un dels atractius d’Itàlia. Pizzes, pasta, risottos o gelats han passat pel seu paladar durant la setmana que va durar la mobilitat. La bona connexió entre persones i la companyonia que es respirava en l’ambient afavoriren el treball, fent d’aquest viatge una excel·lent vivència digna de ser reproduïda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada