dilluns, 3 de juliol del 2023

Després de la seua demolició...

Un recorregut virtual permetrà visitar el vell edifici de l’IES L’Estació eternament

Fotos: Yolanda Monerris

L’actual edifici que alberga les instal·lacions educatives de l’IES L’Estació es conservarà virtualment per a la posteritat gràcies a un enllaç que ens conduirà a una visita online que farà possible recórrer tot el centre com si no haguera sigut enderrocat. Així es va anunciar divendres passat durant l’acte oficial de clausura del vell immoble que va tindre lloc en una de les dependències annexes del mateix institut. «A l’actual edifici de l’IES L’Estació li queden pocs mesos de vida», comenta el professor Juan Torres, «per això l’exdirector Pere Vañó, el nostre company Vicent Lladosa i jo mateix vam tenir la idea de fer fotos 360° de cada racó».

La jornada de portes obertes del divendres 30 de juny va reunir durant tres hores, de 18 a 21 h, a totes aquelles persones que han tingut una vinculació especial amb aquest emblemàtic institut, com poden ser l'exregidor d’Educació i actual responsable de Territori, Óscar Borrell; el cronista oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu, o les exdirectores Joana Rufino Valor i Marita González Segrelles.

Segons els promotors de la pàgina web que permetrà l’accés virtual al centre, aquesta iniciativa és un clar «homenatge a un edifici amb el qual moltíssima gent d’Ontinyent sent una connexió intensa per tots els moments i les emocions que ens ha regalat».

Aquest és, en síntesi, el present que l’IES L’Estació ha volgut entregar a la ciutat i a totes aquelles persones que han treballat o estudiat en aquest edifici que, després de 53 anys d’història, ha deixat una empremta indeleble en tota la comunitat educativa. 

L’alumnat que comence les classes a partir de setembre ho farà en un aulari prefabricat, el segon més gran de la Comunitat Valenciana, ubicat en els mateixos terrenys on es troba el centre actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada