dimecres, 3 de juny del 2020

L’IES L’Estació ultima la tornada al centre del seu equip docent

L’IES L’Estació està enllestint una sèrie d’actuacions que permetran a la comunitat educativa la tornada segura a les instal·lacions durant la fase 2 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat. En aquest sentit, l’equip directiu ha preparat un pla de contingència per a donar resposta a aquesta situació tan excepcional en què ens trobem i que possibilitarà la tornada a les aules amb relativa naturalitat.
Tot i que la formació a distància iniciada amb el pla MULAN continuarà desenvolupant-se en totes les etapes i cursos, l’alumnat o les seues famílies podran sol·licitar a partir d’aquest mes cita prèvia amb el professorat per a fer tutoria individualitzada o per a resoldre dubtes. A més, per als cursos de 4t d’ESO, Batxillerat i 2n de Cicles Formatius es permetrà la creació de grups reduïts de fins a 9 alumnes amb la finalitat de facilitar-los l’orientació acadèmica i professional oportuna o de consolidar les competències educatives clau. I pel que fa a 2n de Batxillerat, el centre ha planificat una setmana d’exàmens no presencial perquè siga útil de cara a les proves EBAU.
Pensant en el proper curs, la Conselleria d’Educació ha habilitat una plataforma virtual per a gestionar de forma telemàtica l’admissió escolar de l’alumnat. A partir del 17 de juny, les famílies podran sol·licitar amb el DNI la clau d’admissió imprescindible per a tramitar la telematrícula dels seus fills i filles. Des del portal web de l’IES L’Estació, els pares i mares podran efectuar de manera ràpida i senzilla totes les diligències necessàries per a l’escolarització dels xiquets i xiquetes.
Quant a les novetats que portarà el curs 20/21, podem confirmar la creació en 1r d’ESO d’un àmbit cientificotècnic, que integrarà Matemàtiques, Tecnologia i Biologia i Geologia, i d’un àmbit lingüístic i social, que abraçarà les matèries de Castellà, Valencià i Geografia i Història. A aquests dos grans àmbits, impartits per dos docents, caldrà sumar altres assignatures com ara Educació Física, Música o Anglés, que es mantindran independents. La iniciativa que no és nova, ja que també s’aplica amb èxit en altres programes educatius com el PMAR o el PR-4 està dissenyada per a pal·liar les mancances que haja pogut ocasionar la falta de docència presencial durant l’últim trimestre com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19.
Finalment, l’IES L’Estació tornarà a oferir dos serveis que han estat presents en cursos passats: la incorporació d’un auxiliar de conversa que donarà suport al Departament d’Anglés i la implantació per tercer any consecutiu del Programa de coordinació horària amb el Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis, que permet compaginar les ensenyances musicals amb els estudis d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Aquest programa, que suposa un gran avantatge per a les famílies i l’alumnat, possibilitarà rebre a l’institut classes d’Harmonia o Llenguatge musical i donarà l’opció de poder treballar al centre amb nou tipus d’instruments diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada