dijous, 26 d’abril del 2018

L'FP Dual, una opció factible per a molts joves

D'esquerra a dreta, l'emprenedor Luis Cambra, amb els seus companys
de treball (Fran, David i Rafa) i amb l'estudiant d'FP Dual, Carlos Axel
El desprestigi i la impopularitat de la Formació Professional ja són història. Cada vegada són més els joves que, fugint de l'atur, opten per cursar estudis d'FP. De fet, la modalitat dual, implantada a Espanya des del 2012, està guanyant partidaris entre els estudiants espanyols, si bé la seua pràctica és molt més habitual entre alemanys o finlandesos. Aquesta varietat de la Formació Professional tradicional suposa l'alternança entre el centre formatiu i l'empresa, que estableixen convenis de col·laboració mútua i acorden la repartició dels continguts i del nombre d'hores que l'estudiant ha de passar en cadascun dels llocs.
Carlos Axel, un alumne de l'IES L'Estació, és un dels joves que ha trobat en l'FP Dual una alternativa de futur. Des del passat mes de desembre, aquest jove que està cursant 2n de Desenvolupament d'Aplicacions Web compagina la seua formació a l'institut —on acudeix totes les vesprades per estudiar els mòduls— i a l'empresa Luis Cambra, en la qual està rebent l'assessorament de tot l'equip d'aquesta firma especialitzada en Prestashop, ferramenta tecnològica orientada cap al comerç electrònic que és utilitzada per 250 000 botigues arreu del món. Parlem d'un sector que, segons confirma la professora Yolanda Monerris, està travessant un bon moment; l'alta demanda de professionals d'aquesta tecnologia i l'augment de les compres digitals en Internet així ho corroboren.
Amb aquest panorama, les expectatives d'inserció laboral són excel·lents. No és estrany, per tant, que Carlos estiga aprofitant aquesta experiència que li garantirà l'adquisició d'uns coneixements i d'unes competències que l'ajudaran a poder desenvolupar-se professionalment i a tractar amb clients reals.
Luis Cambra
No oblidem que Luis Cambra, exalumne de l'institut i responsable de l'empresa homònima, és un dels set ambaixadors que Prestashop té a Espanya. Es tracta d'un reconeixement que la mateixa empresa Prestashop atorga a les persones que treballen amb aquest programari i que fan difusió d'ell a través de canals com ara YouTube.
Des del Departament d'Informàtica del centre, agraeixen a Luis Cambra i al seu equip de professionals la seua important tasca com a empresa col·laboradora de les FCT, com a empresa d'FP Dual i com a empresa responsable de diverses xerrades informatives per a l'alumnat del CFGS de DAW. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada