dimecres, 21 de març de 2018

Sembra d'espècies vegetals en el Dia de l'Arbre

L'IES L'Estació celebra el Dia Internacional dels Boscs plantant diverses espècies autòctones
El fleix, la carrasca, la savina i el pi pinyer són algunes de les varietats que s'han plantat als jardins de l'institut
L'alumnat de l'IES L'Estació s'ha absentat momentàniament de les aules per tal d'apropar-se un poquet més a la natura. Aquesta setmana una vintena d'escolars del centre col·laboraven en la plantació de diverses espècies originàries de la zona mediterrània. El promotor de la iniciativa sostenible ha sigut el docent i biòleg Salvador Argente, que ha comptat amb la participació d'un bon grapat d'estudiants de 2n d'ESO proveïts de totes les ferramentes necessàries per al desenvolupament d'una activitat didàctica emmarcada en l'àrea de Ciències de la Natura. "El treball es va repartir en grups de tres alumnes", comenta Argente, "de manera que tots plantaren, cavaren i ruixaren".
Segons explica l'educador, el propòsit d'aquest projecte no sols és millorar l'entorn de les instal·lacions, sinó també sensibilitzar els joves de la necessitat d'ocupar-se i conservar un context natural tan privilegiat com el del centre educatiu ontinyentí. "Els alumnes han de desenvolupar habilitats a fi d'analitzar i explicar fets del món que els rodeja. Conéixer espècies vegetals de tot tipus és part d'aquest desenvolupament", apunta el professor.
Sens dubte, un projecte que denota un fort compromís amb la natura i que contribuirà a l'increment del patrimoni vegetal de l'institut i a la promoció de la cultura de l'arbre.
A Espanya se sol celebrar simultàniament cada 21 de març el Dia de l'Arbre i el Dia Internacional dels Boscs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada