dimecres, 21 de juny del 2017

Conferència naturalista a l'IES L'Estació

Un expert de la Conselleria de Medi Ambient ofereix a l'IES L'Estació una xerrada sobre tortugues autòctones i invasores d'aigua
Els professors de Biologia Salvador Argente i Cristina Sabater tornen a comptar amb l'ajuda de professionals del ram per instruir l'alumnat del centre en diversos aspectes de la vida silvestre
El tècnic José Ignacio Lacomba, cap de la Xarxa Natura 2000 de la Conselleria de Medi Ambient, ha sorprés els estudiants de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat en aquest final de curs tan calorós. La passada setmana, aquest biòleg preocupat per la conservació d'espais naturals i per l'estudi d'espècies amenaçades va impartir una interessant conferència sobre l'influx en els nostres medis aquàtics d'aquelles plagues invasores que cal tractar adequadament, com per exemple les conegudes amb la denominació de "tortugues de Califòrnia". L'activitat, programada pel Departament de Ciències de l'IES L'Estació, va possibilitar també examinar de ben prop la morfologia d'alguns exemplars vius de quelonis que el ponent tingué l'amabilitat de compartir amb el nostre alumnat, que els observaven bocabadats.
José Ignacio Lacomba, amant dels històrics programes naturalistes de Félix Rodríguez de la Fuente, és expert en rèptils i amfibis, i compta amb una dilatada experiència relacionada amb la investigació de l'ecosistema dins dels nostres rius i marjals. A més, és un dels promotors de Life Trachemys, un projecte transnacional desenvolupat a Espanya i Portugal que explora estratègies de control de tortugues invasores.
En agraïment a la seua presència, tasca i labor divulgativa, l'alumnat que assistí a la xerrada li féu entrega d'un present que Lacomba acceptà emocionat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada