dilluns, 15 de maig del 2017

Roma, la ciutat eterna

Nativitat Biosca.
Basílica de Sant Pere del Vaticà, en segon pla
Els programes de mobilitat que permeten realitzar pràctiques en altres països europeus són el somni de qualsevol estudiant que desitge millorar el seu futur professional. Precisament açò és el que ha sol·licitat Nativitat Biosca Mollà, alumna de l'IES L'Estació que està cursant enguany 2n del CFGS de Comerç Internacional i que des de Roma, on residirà tres mesos, ens ha enviat la crònica de les seues pràctiques Erasmus Plus, un programa de la Unió Europea que possibilita la realització de pràctiques formatives en empreses, organitzacions públiques o privades, centres de salut, museus o, com en aquest cas, l'Abadia de Sant'Anselmo. 
ROMA, LA CIUTAT ETERNA
Per Nati Biosca Mollà

Abadia de Sant'Anselmo
Com a estudiant de Comerç Internacional sempre havia vist com una oportunitat la beca Erasmus plus. Anar a l’estranger, parlar en altre idioma, viure una cultura diferent… era la possibilitat perfecta per posar en pràctica tot el que se’ns diu sobre el comerç internacional, on sempre ens hem d’adaptar als nostres clients.
En aquest cas, jo he tingut la sort de poder anar a Roma i treballar a l’Abadia de Sant’Anselmo en un projecte apassionant en el qual ja porten implicats diversos anys de preparació. Així que sóc tota una privilegiada per poder treballar per als benedictins en l’organització del 4t Congrés Internacional d’oblats benedictins. I a més puc practicar l’anglès ja que el meu tutor allí és natural dels Estats Units.
Jo poca cosa en sabia d’ells abans d’arribar ací, a banda d’alguna cosa dels de Montserrat que  en són tan reconeguts.
Viure amb ells és endinsar-se en una organització que té moltes variants, ja que els benedictins no només tenen un tipus. I a més, cada abadia té plena autonomia. Ací a Roma hi ha al voltant de 100 monjos, de diferents indrets del món. I això fa que es parlen diverses llengües: castellà, anglès, italià, alemany i francès són les llengües oficials, i a la web també estan presents.
De moment, estem organitzant un cens amb les dades que s’estan demanant a totes les abadies, tant masculines com femenines. I estem començant a engegar la pàgina a Facebook.
A més, el lloc on està l’abadia de Sant’Anselmo és un lloc privilegiat de descans i quietud dins de Roma, ja que es troba sobre el turó de l’Aventino.
Fontana di Trevi
I sobre Roma només dir que és una ciutat sorprenent. No et deixa indiferent. Només arribar,  el primer cap de setmana, vaig entrar als museus vaticans i vaig patir saturació de bellesa artística. Roma, a més, sembla creada per als turistes: l’aigua de les fonts brolla sense parar fresca, horaris adaptats als turistes de farmàcies o dentistes non stop 24 hores, l’autobús que et porta als llocs més coneguts del cor de la Roma Imperial...
També té Roma molts dels problemes d’altres capitals: massificació de persones en determinats indrets, un tràfic terrible i caòtic on els cotxes i les motos no conviuen, sinó que estan sempre en competència. Una de les grans qüestions a resoldre és que no saps mai quan de temps trigaràs a arribar als llocs, la crisi que ací també ha afectat molt a la ciutadania, l’existència de molta mendicitat i brutedat (moltes vegades creada pels mateixos turistes).
A l'esquerra de la foto
el Coliseu romà
Es podria concloure que l’experiència està sent més que positiva: és enriquidora i entusiasmant. Hauré conegut a gent molt diversa, col·laborat amb un equip de treball ampli i hauré viscut en un lloc fabulós, on encara es respiren els temps imperials.
I també hauré millorat el meu anglès, almenys això espere, perquè el temps està passant-me tant ràpid que em sembla mentida que ja hi haja passat un mes des de la meua arribada.
La beca Erasmus plus és altament recomanable. I espere que el pròxim any hi haja molts de l’Institut L’Estació d’Ontinyent que participeu d’aquesta iniciativa. No us penedireu de viure aquesta experiència única en la vida.


A Pompeia, amb l'alumnat de 3r d'ESO
del Col·legi Imperial de xiquets orfes Sant Vicent Ferrer de València

1 comentari:

  1. Beques Erasmus+, qui les pillara. Enhorabona Nativitat, aprèn i gaudeix.

    ResponElimina