divendres, 2 de juliol del 2021

Coneixem els premiats del I Concurs de fotografia matemàtica

L’IES L’Estació recompensa l’alumnat guanyador del primer Concurs de fotografia matemàtica

Iván, Laia i Leire han rebut sengles xecs per a comprar material escolar divers

Les matemàtiques les trobem per tot arreu, mirem on mirem. Qualsevol entorn, interior o exterior, natural o artificial, amaga figures, punts, angles o línies rectes i corbes que ens recorden que aquesta disciplina està present en la fisonomia i estructura de múltiples elements. 

És per això que el Departament de Matemàtiques de l’IES L’Estació, coordinat per la professora Sílvia Soler, ha organitzat per primera vegada un concurs de fotografia matemàtica adreçat als més menuts del centre. L’objectiu: fer més amena i atractiva una ciència que ens ajuda en la resolució de molts enigmes que, en realitat, no ho són.

I la reacció a aquesta proposta didàctica ha sigut molt positiva, ja que durant unes quantes setmanes els corredors de l’institut s’han vist inundats d’un bon nombre de treballs artístics. Però només tres han estat seleccionades com a les millors fotografies de contingut matemàtic.

El primer premi ha anat a parar a Iván Cucart García (1r A) per una foto que il·lustra la forma hexagonal de les bresques construïdes per alguns himenòpters socials. «Mai he participat en un concurs de fotografia matemàtica i em feia il·lusió», assegura el jove, que buscant per la natura una flor molt cridanera es va topar amb una vespa que vigilava uns ous.

El segon guardó l’ha rebut Laia Gandía Albero, una estudiant de primer d’ESO B que va demostrar amb la seua participació com fem ús de les matemàtiques cada vegada que demanem al bar un terç o un quint per a refrescar-se i calmar la set. 

Finalment, Leire Jiménez Gozálvez, de 1r d’ESO C, ha obtingut el tercer premi. La jove es va inspirar en les formes geomètriques del material escolar. «Vaig escollir la meua llibreta perquè en ella tinc tots els apunts de classe i les anelles em podien servir per a fer una foto interessant», explica a L’Andana.

Enhorabona als tres per fer patent amb creativitat i imaginació que les matemàtiques estan presents en el nostre medi natural. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada