divendres, 11 de gener del 2019

Juan Torres, quart finalista de la segona edició dels Premis Educa Abanca

El nostre company d'Informàtica mai perd el somriure
Lamentablement, Juan Torres Mancheño, subcampió de la primera convocatòria dels Premis Educa Abanca, no ha aconseguit superar l'excel·lent posició que va obtindre l'any passat en aquest certamen nacional que pretén reconéixer la tasca diària dels professionals de l'educació dins de les aules. El professor d'Informàtica de l'IES L'Estació, amb 74 punts, ha hagut de conformar-se amb un admirable quart lloc que el situa entre els millors professors de Formació Professional del país. "Enguany, les puntuacions han pujat molt en totes les categories", comenta Torres, "així que haver quedat entre els deu primers està molt bé".
Juan Torres, professor tècnic del Cicle de Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, sempre ha destacat per aplicar la innovació a l'aula, motiu pel qual els seus alumnes tornaren a presentar la seua candidatura, cosa que agraeix enormement. "Aquest any m'he sentit recolzat per tots els costats", admet, "tant pels companys de l'institut com per la gent del poble o a través de les xarxes socials".
Torres, un apassionat de l'Aprenentatge Basat en Projectes, de l'Aprenentatge Cooperatiu i, sobretot, de la Gamificació, continua fent camí en el món de l'educació. De fet, ja està preparant actualment amb el CEFIRE de Xàtiva un taller sobre Projectes Cooperatius Gamificats. Però en el seu currículum cal destacar també altres esdeveniments significatius com ara l'organització del primer InnoBar a la nostra regió, la participació en la Setmana Pedagògica d'Ontinyent o la coordinació del IV Encontre de Centres Innovadors de la Comunitat Valenciana.
Torres, exercint la seua gran vocació: la docència
A pesar de no haver accedit al pòdium dels tres primers classificats, per a Juan el vertader incentiu no és la nominació en si, sinó disfrutar cada dia de la felicitat dels seus alumnes i animar altres professors a actualitzar els mètodes d'ensenyament.
Torres rebrà el proper dissabte 23 de febrer una estatueta i un diploma commemoratiu en un acte que se celebrarà durant el II Congrés Mundial d'Educació a Santiago de Compostela.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada