dimarts, 14 de maig del 2013


Una fantàstica sorpresa operística

L’alumnat de música assisteix a una gran representació de Bastià i Bastiana



El passat dimarts 14 de maig, l'alumnat de l’optativa de Música vam assistir a la representació de l’òpera Bastià i Bastiana, obra composada per Mozart a l’edat de dotze anys.
L’acte va tindre lloc al Conservatori Professional d’Ontinyent i la representació va estar interpretada en la seua totalitat per alumnat d’aquest conservatori.
Va ser, per a molts de nosaltres, la primera ocasió de presenciar una òpera en directe i, en general, la impressió va estar molt positiva. L’adaptació de l’obra, que no és massa llarga, poc menys d’una hora, intercala fragments cantats amb diàlegs en valencià. El que més hem valorat de l’obra és l’esforç de tots els cantants, sobretot el dels protagonistes, que canten tots els fragments en alemany, llengua que sembla, molt difícil. Destacarem també, la depurada tècnica vocal dels i de les alumnes, ja que de vegades semblaven autèntics professionals.
Ha estat per a nosaltres una experiència enriquidora i una bona ocasió per a acostar-se una mica al que és el món de l’òpera.
Enhorabona al Conservatori Professional de Música d’Ontinyent, al seu alumnat i professorat per tan extraordinari treball.


L’alumnat  de l'IES l'Estació


SINOPSI.
Bastiana, una pastora creu que ha perdut l’amor del seu amic Bastià, per la qual cosa recorre al gran mag Colàs. El mag ajuda que Bastià i Bastiana recuperen de nou el seu amor gràcies als seus savis consells sobre el tema






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada