dijous, 22 de novembre del 2012

NOVA EDICIÓ DEL PASSEIG LITERARI PER LA VILA D'ONTINYENT
L'alumnat de 4t d'ESO recrea alguns dels passatges i escenaris de la coneguda novel·la El justícia, de l'ontinyentí Joan Torró


    Com cada curs, des de fa ja set anys, l'alumnat de Quart d'ESO de l'IES l'Estació participa en la recreació d'escenaris i passatges de l'apassionant novel·la El justícia, de Joan Torró, guiats sàviament pel cronista de la ciutat, Alfred Bernabeu, catedràtic de Valencià al nostre centre.
  L'activitat consisteix en una visita guiada per la Vila d'Ontinyent, on els lectors poden reconèixer alguns dels escenaris de la novel·la. En El justícia (Edicions Bromera) un jove filòleg ontinyentí realitza un fabulós viatge en el temps, fins a l'Ontinyent del segle XVI, on podrà participar de forma activa en alguns fets protagonitzats pel justícia de la ciutat i on el jove s'enamorarà perdudament de la seua filla.
  L'activitat es completa amb un concurs fotogràfic en què l'alumnat aporta fotografies de la Vila amb els textos a què fan referència. Aquest premi compta des de la primera edició amb el patrocini de la Regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament d'Ontinyent, ja que es pretén que el nostre jovent valore el ric patrimoni històric local. També ha comptat amb l'ajut d'Edicions Bromera. El lliurament de premis i guardons se celebrarà en la festa de Nadal, amb la presència de patrocinadors i guardonats.    


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada