dilluns, 29 de març del 2021

Una investigadora de la UPV fa visible el paper de les dones en la ciència

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que es commemora cada 11 de febrer, el Departament de Física i Química de l’IES L’Estació va programar el passat dimecres una conferència virtual a càrrec de la investigadora valenciana Blanca Feliu, una jove ambientòloga que desenvolupa la seua tasca al Campus de Gandia de la UPV. La xarrada, adreçada a tot l’alumnat de 2n i 3r d’ESO així com del PMAR, buscava no sols visibilitzar el paper de les dones en la ciència al llarg de la història, sinó també mostrar el treball actual que du a terme Blanca en el camp de les investigacions marines.

Per a realitzar aquesta activitat fou necessària la implicació de tot el professorat de Física i Química, un departament integrat per Fran Albero, Amparo Ferri, Aloma Martínez, Toni Miñana i Nati Rodríguez, que es coordinaren amb dues representants del Campus de Gandia, Pilar Sánchez i Neus Montoro. Segons Aloma, l’activitat, tot i les seues dificultats per a materialitzar-la, va poder dur-se a la pràctica amb notable èxit. «Va ser un repte tecnològic», explica la nostra companya. «Haguérem de connectar nou classes diferents al mateix temps i per duplicat: d’una banda, els ordinadors de l’aula per a poder projectar la conferència, i d’altra banda, els mòbils o tauletes personals dels professors per a poder gravar l’alumnat i que aquest poguera preguntar en la part final de la xarrada».

Blanca Feliu, la protagonista de la ponència virtual, és una jove de Benicarló (Castelló) que es va graduar en Ciències Ambientals amb l’objectiu de poder apropar-se a una de les seues passions des de menuda, el món marí. La investigadora de la Universitat Politècnica de València també està en possessió del Màster en Avaluació i Seguiment Ambiental d’Ecosistemes Marins i Costaners, un curs que li ha permés investigar amb profunditat la interacció dels cetacis en la pesca artesanal. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada