dilluns, 18 de juny del 2018

Per primera vegada, el fenomen del YouTube en valencià a l'IES L'Estació, que rep la visita dels 'youtubers' més influents

L'IES L'Estació acull una Trobada de creadors i creadores de continguts en valencià
Aquesta experiència pilot, organitzada per l'Associació Saber y Contar ASAYCO d'Ontinyent, reuneix a tres dels youtubers més carismàtics de la Comunitat
La Tia Figa contesta a les preguntes del curiós públic
Sota el lema Jo sóc Valentcià, coneix la meua història, ASAYCO està duent a la pràctica amb els estudiants de l'ESO un projecte que pretén fer del valencià un idioma més present en Internet i les xarxes socials. Per aquest motiu, l'associació no sols ha programat tallers o activitats en diferents instituts de la regió, sinó que també ha organitzat per primera vegada un encontre entre els escolars de l'IES L'Estació i alguns dels youtubers valencians amb més habilitats comunicatives del moment. "La utilització del valencià en les xarxes és clarament inferior si es compara amb l'ús de la llengua en altres àmbits", asseguren des d'ASAYCO. "Açò provoca una mena de bulling virtual al valencià que cal evitar prenent la paraula i donant-se a conéixer com a influencer en el nostre idioma".
Miss Tagless
El Renao
És el que fan El Renao, Miss Tagless i Carquinyol, tres populars creadors de continguts en valencià que dediquen part del seu temps a captivar els seus seguidors amb vídeos originals editats íntegrament en aquesta llengua. "El valencià és una de les coses de les quals estic més orgullosa en aquesta vida", declara la pedreguerina Miss Tagless en resposta a aquells que l'acusen d'emprar aquest idioma per molestar, provocar o presumir. "Jo m'he criat en valencià des de sempre i en els meus vídeos no faig cap personatge. Sóc igual dins i fora de la càmera".
Carquinyol
Altre dels autors que ha interactuat amb els joves de l'IES L'Estació ha sigut El Renao, youtuber suecà que amb un humor descarat i desvergonyit ja ha fascinat quasi 3000 subscriptors, seguidors habituals dels seus videoclips fallers. També fa servir el valencià com a llengua d'expressió Iván Pérez, més conegut com a Carquinyol, un jove de Setla de Nunyes, al Comtat, que s'ha fet molt popular per publicar en el seu canal singulars doblatges de Harry Potter o Los Simpson.
Pomelo Televisió, registrant amb la seua càmera
les impressions del públic assistent a l'encontre
Els tres han estat sobre l'escenari del saló d'actes de l'IES L'Estació, acompanyant altres creadors de continguts en valencià, com ara la trapera més desllenguada de l'escena valenciana, La Tia Figa, la productora i televisió en línia d'Ontinyent, Pomelo Televisió, o el creador del nou canal de YouTube Mal d'Ou, que aportarà les seues crítiques sobre pel·lícules, sèries o videojocs.
Jo sóc Valentcià, coneix la meua història és un projecte subvencionat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports per al foment del valencià en institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa que realitzen projectes singulars de promoció de la llengua i del multilingüisme en l'àmbit social. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada