diumenge, 21 de juny del 2015

Vicent Enric Belda en la campanya llegir en valencià de Fundació Bromera

Il·lustració de Marc Bou
Diumenge 20 de juny ha arrancat la desena campanya d'animació a la lectura Llegir en valencià. Paraules d'amor, que organitza amb encomiable treball, amor a la nostra llengua i un exquisit gust literari la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Amb el diari Levante i al mòdic preu d'1 euro, les lectores i lectors poden adquirir cada dissabte i diumenge un dels 11 volums de la campanya.

La campanya d'enguany, compta com és habitual amb les plomes més conegudes de la nostra literatura, com és el cas de Joan Pla, Gemma Pasqual, Joanjo Garcia, Francesc Gisbert, Pasqual Alapont, Maria Jesús Bolta, Àngels Moreno, Josep Millo, Vicent Sanhermelando, Mercè Climent i també el professor de l'IES l'Estació Vicent Enric Belda.

Els animalets de Sant Antoni és el títol del llibre amb el qual el  nostre professor participa en aquesta campanya; una història que tracta de l'amor als animals i de la relació dels néts amb els seus avis, embolcallat tot en l'entorn tan especial de les tradicionals festes de Sant Antoni de Canals. El 26 de juliol al vostre quiosc!
Imatge institucional de la campanya

Dia 17 de juny, presentació de la campanya Llegir en Valencià, amb Maria Jesús Bolta, Pasqual Alapont, Joanjo Garcia, Vicent Santhermenaldo, Mercè Climent, Joan Pla, Francesc Gisbert, Vicent Enric Belda, Josep Millo, Àngels Moreno i Josep Antoni Fluixà. 




dissabte, 13 de juny del 2015

Trepidant fi de curs a l'IES l'Estació

Lliurament de guardons als millors expedients de 2n Cicles Formatius
Guardonats de 1r Cicles Formatius
Dimarts 9 i dimecres 10 de juny, van tenir lloc a l'IES l'Estació un munt d'activitats per donar per finalitzat aquest curs 2014-2015. A banda dels sopars de gala i de les excursions a Barcelona i a Alacant, les activitats esportives promogudes pel Departament d'Educació Física han sigut les més destacades. Barranquisme, ciclisme de muntanya, natació, futbet o acrogimnàstica han sigut algunes de les activitats en què tant l'alumnat com el professorat en general han pogut gaudir d'un ambient de total complicitat.
Guardons 1r de Batxillerat
El dia 10, al saló d'actes, a més d'exhibicions d'acrogimnàstica, es va fer lliurament de guardons a l'alumnat més destacat,  i  també dels guardons del concurs d'espots publicitaris contra l'abús sexual infantil i del premi de redacció en anglès. Cal fer esment però a les proves PAU, que han estat realitzant-se durant els dies 9, 10 i 11. Per això, un record també al nostre alumnat de 2n de Batxillerat, al qual hi desitgem la millor sort.
Si vam començar el curs un ja llunyà i calorós dia 3 de setembre, ara hem pogut acabar amb un oratge suportable, amb esporàdics ruixats i un nou vent més fresc. Un curs més, un any de vida, benvingudes i comiats; ara toca descansar, agafar una mica d'espenta per continuar endavant. Bon estiu a tothom des de L'ANDANA.
Fotos de Toni Ferrero i L'ANDANA

 Guardonats 3r d'ESO 
 Guardonats de 2n Cicle d'ESO:



 Guardonats de 1r Cicle d'ESO:


Premis als millors espots contra l'abús sexual:


Premis a la millor redacció en anglès:

Activitats esportives:
Acrogimnàstica:



Barranquisme:


Ciclisme de muntanya:

Activitats al Poliesportiu


Proves d'Accés a la Universitat:

Acomiadament del professor de Filosofia, José Félix Baselga:

dijous, 11 de juny del 2015

Sopar de fi de curs de 2n d'Administració i DAW



 La nit de divendres 5 de juny, va celebrar-se a la Glorieta el sopar d'acomiadament de l'alumnat dels segons cursos dels Cicles Formatius d'Administració i Finances i de Desenvolupament d'Aplicacions Web.
La gala, que va transcórrer en un excel·lent ambient d'harmonia entre el professorat i l'alumnat, va tenir com a aliada l'agradable temperatura de la nit primaveral. Acabat el sopar, va arribar l'hora dels emotius discursos del professor Joan Cambra i d'Amparo Asensio, Cap d'Estudis dels Cicles; i a continuació, arribà el lliurament de diplomes als millors expedients i el moment dels regals que els grups tenien preparats per al seu professorat. En definitiva, una nit molt especial, com podem observar a les fotos que acompanyen aquest article. Bona sort, alumnes, sempre és una immensa sort poder compartir un poc dels vostres projectes i de les vostres vides! 
   
 
  
 
 


 
 

dimecres, 10 de juny del 2015

Fi del Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària

Entrevista a Jordi Torró i Àngel Sanchis

Fèlix Baselga, Jesús Montagud, Ester Oliver, Jordi Torró,
 Imma Cambra i Àngel Sanchis 
Des de fa alguns cursos, L'IES l'Estació ofereix la possibilitat de realitzar les pràctiques del Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària. Enguany, com el curs anterior, també han estat un total de cinc els alumnes que han realitzat les pràctiques al nostre centre; es tracta de Raül Francés, de Filosofia, tutelat pel professor José Félix Baselga; Àngel Cambra, d'Història, amb la professora Imma Cambra; María Villalba, de Formació i Orientació Laboral, amb el professor Joan Català; i finalment el tàndem format per Jesús Montagud i Jordi Torró, d'Anglés, que han realitzat les seues pràctiques tutelades per Ester Oliver. Jordi Torró i Àngel Sanchis Cambra han respost les nostres preguntes:  
Per quin motiu vau triar la vostra carrera?
Jordi Torró: La llengua anglesa sempre ha sigut part de mi, ja que la meua afició pel cinema anglès i americà i, a més, la literatura anglesa van propiciar que volgués dur els meus coneixements més enllà.
Àngel Sanchis: La meua decisió d’estudiar Història va estar motivada per diversos factors. Es tracta d’una ciència que permet mitjançant el coneixement del passat entendre el nostre present; a més, la història abasta camps molt amplis: política, economia, societat, etc; cosa que genera un esperit i judici crític que ajuda a valorar l’entorn en el qual vivim.
Per què heu fet aquest màster?
 Imma Cambra i Àngel Sanchis 
Àngel: Perquè és necessari per presentar-se a oposicions per a places de professor en centres públics. També una oportunitat per seguir formant-se i adquirir experiència per a un possible futur com a mestre.
Quina impressió teniu del nostre centre?
Jordi: Jo destacaria la companyonia entre els diversos professors. Cada vegada que entrava a la sala de professors veia un grup d’amics. I, per aquest motiu, no és d’estranyar que el centre funcione tan bé.
Àngel: Sí, el professorat és un grup humà de molta qualitat. Tot i que és difícil coordinar un centre educatiu, el cos docent de l’IES l’Estació sap treballar en equip i coordinar-se per assolir els objectius marcats.
Quins són els vostres projectes de futur?
Jordi: M’encantaria poder entrar a un centre públic i sóc conscient que he de lluitar per una plaça. Haver viscut aquesta experiència m’ha fet reafirmar-me en la meua creença; eixa per la qual vaig decidir estudiar filologia anglesa.
Àngel: A mi m’agradaria cursar un doctorat en Història Medieval a la Universitat de València. Però, a curt termini, m’agradaria trobar algun treball relacionat amb la meua formació com a historiador: professor d’educació secundària, tècnic d’arxius històrics o museus, gestor cultural, etc.
Quins consells donaríeu a l'alumnat de l'institut?
Maria Villalba amb Joan Català
Jordi: Que estudien allò que vulguen. Tots som conscients de l'escassa eixida laboral que presenten moltes carreres. Però, s’ha de recordar que sols vivim una vegada i no hauríem de formar-nos en allò que no ens inspire ni ens definisca com a persones.
Àngel: Jo crec que el millor consell que li puc donar a l’alumnat és que perseguisca els seu somni tot treballant amb modèstia i perseverança. Recorde una frase de Friedrich Von Logau, poeta alemany, que sempre he utilitzat per motivar-me i seguir endavant “Combatre contra un mateix és la lluita més difícil, vèncer és la victòria més bella”.

Amb aquest aforisme tan bell, rememorat per Àngel Sanchis, acomiadem aquesta entrevista. Cap país amb un mínim de sentit comú i d'idea de futur hauria de prescindir de la capacitat i de la formació de persones tan vàlides com aquestes.



dimarts, 9 de juny del 2015

Exposicions sobre tortugues i caragols en el Departament de Biologia

Com activitats de final de trimestres, l'alumnat de 3r i 4t d'ESO de Biologia van assistir a una xarrada al voltant de l'efecte negatiu que té "alliberar" al nostre medi natural espècies provinents d'altres continents, com és el cas de la tortuga de florida trachemys. Natxo Lacomba, tècnic de la Conselleria de Medi Ambient va realitzar una exposició amena i pràctica, ja que va aportar una bona col·lecció d'exemplars, que es van unir als que el professor Salvador Argente també va mostrar. 

Per altra banda, l'alumnat de 1r ESO B feren la seua última pràctica com a Taller per reconèixer espècies autòctones de caragols comestibles i no comestibles. També és va repassar toponímia popular al respecte, amb noms com caragol moro, caragol cristià i xonetes.





dilluns, 8 de juny del 2015

Viatge final d'etapa de 4t ESO

Les alumnes i els alumnes de Quart d'ESO, acompanyats per les professores Joana Rufino i Imma Cambra, han realitzat el seu viatge de final d'etapa per terres catalanes. El parc d'atraccions de Portaventura i Barcelona han estat els plats forts aquest any. Ací us deixem unes poques imatges d'aquest sempre memorable viatge.



  




dijous, 4 de juny del 2015

Exposició 2015 de Tècniques d'Expressió Graficoplàstica

Yolanda Tortosa 
Un any més, l'alumnat de Segon de Batxillerat Artístic ens ha oferit la seua exposició pictòrica, resultat del seu treball en l'assignatura de Tècniques d'Expressió Graficoplàstica, que imparteix el professor Joan Cogollos. Com les lectores i lectors d'aquest bloc podran observar, el resultat d'aquest curs és variat i heterogeni; una mostra d'imaginació, de creativitat i de tècnica que ens han portat alguns grans resultats. 

No hi ha dubte que el Batxillerat Artístic és una de les principals senyes d'identitat de l'IES l'Estació; un espai enmig de la natura on la creativitat no troba límits i on qualsevol esperit inquiet se sent d'immediat, com peix en l'aigua, en el seu medi natural. Enhorabona pel vostre treball! Us desitgem un futur ple d'èxits. Endavant!

Imma Ferrero
Paula Tecles

Victoria Álvarez

Gemma Oltra
  
Raquel Duplenne

Irene Sanchis

Maria Gramage

Anna Belén Soler

Estela Semper

Iolanda Gil
Miguel Martínez
Eva Llopis
Verònica Llin